Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαίρεση ΕΕ από τους δασμούς εισηγείται ο Γουίλμπουρ Ρος

Η Επίτροπος Εμπορίου Σ. Μάλμστρομ, η οποία συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι ο Ρος θα προτείνει στον πρόεδρο να μη συμπεριλάβει την ΕΕ στους δασμούς.

Εξαίρεση ΕΕ από τους δασμούς εισηγείται ο Γουίλμπουρ Ρος

Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος θα προτείνει στον Ντόναλντ Τραμπ να εξαιρεθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση από τους δασμούς στις εισαγωγές, σημείωσε, σύμφωνα με το Reuters, η αρμόδια επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σεσίλια Μάλμστρομ, η οποία συναντήθηκε μαζί του στην Ουάσινγκτον.

Πρόσθεσε ότι η ΕΕ δεν θα διστάσει να αναλάβει δράση, αν συμπεριληφθεί στους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

«Η Σεσίλια Μάλμστρομ είχε μία καλή, καρποφόρα επίσκεψη στην Ουάσιγκτον» τόνισε ο Αντιπρόεδρος Γίρκι Κατάινεν, στο Bloomberg. 

«Έχουμε καλές πιθανότητες τώρα να λύσουμε το ζήτημα και να σταθεροποιήσουμε ή να ρίξουμε τους τόνους σχετικά με το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Οι εξαγωγές προϊόντων χάλυβα από την ΕΕ προς τις ΗΠΑ 

Μέσω twitter, η κα Μάλμστρομ είχε ήδη σημειώσει ότι η συνάντηση στη χιονισμένη Ουάσινγκτον με τον υπουργό Εμπορίου ήταν καλή και ότι συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαδικασία συζήτησης με τον Αμερικανό πρόεδρο για τα εμπορικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος...


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v