Aπάντηση Google στις κατηγορίες του Γάλλου ΥΠΟΙΚ

To Google Play αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να μοιράζονται οι προγραμματιστές τις εφαρμογές τους, υποστηρίζει η Google, απαντώντας σε κατηγορίες του Γάλλου ΥΠΟΙΚ ότι εκμεταλλεύεται Γάλλους προγραμματιστές.

Aπάντηση Google στις κατηγορίες του Γάλλου ΥΠΟΙΚ

Η Google απαντάει στις κατηγορίες του Γάλλου υπουργού Μπρούνο Λεμέρ ότι εκμεταλλεύεται τους Γάλλους προγραμματιστές που αναπτύσσουν δικές τους εφαρμογές, λέγοντας πως οι όροι συνεργασίας συμμορφώνονται με τη γαλλική νομοθεσία. 

«Με περισσότερα από 1000 downloads το δευτερόλεπτο, το Google Play αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για μικρούς και μεγάλους προγραμματιστές εφαρμογών στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων πολλών και στη Γαλλία, να μοιράζονται τις εφαρμογές τους με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» ανέφερε εκπρόσωπος της Google.

Ο ίδιος τόνισε πως ο τα τελευταία χρόνια ο τεχνολογικός κολοσσός συνεργάζεται στενά με τη Γαλλική Γενική Διεύθυνση για την Πολιτική του Ανταγωνισμού, τις Υποθέσεις των Καταναλωτών και την Καταπολέμηση της Απάτης (DGCCRF) για σειρά θεμάτων, μεταξύ αυτών και το Google Play.

«Πιστεύουμε ότι οι όροι μας συμμορφώνονται με τη γαλλική νομοθεσία και είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την υπόθεσή μας ενώπιον της Δικαιοσύνης» υπογράμμισε.

Την Τετάρτη ο Μπρούνο Λεμέρ υποστήριξε πως η χώρα θα κινηθεί νομικά ενάντια στην Google και στην Apple για «καταχρηστικές πρακτικές».

Σε δηλώσεις που έκανε στο ράδιο RTL ο Μπρούνο Λεμέρ σημείωσε:

«Έμαθα πως όταν οι προγραμματιστές αναπτύσσουν τις εφαρμογές τους και τις πουλάνε στη Google και στις ΗΠΑ oι τιμές τους επιβάλλονται. H Google και Apple παίρνουν όλα τα δεδομένα τους. Oι Google και Apple μπορούν να ξαναγράψουν μονομερώς τα συμβόλαια τους».

Όλα αυτά είναι απαράδεκτα και δεν είναι η οικονομία που θέλουμε, πρόσθεσε. Δεν μπορούν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο στα start-up μας, τόνισε ο ίδιος και προειδοποίησε πως τα πρόστιμα μπορεί να ανέλθουν σε «πολλά εκατομμύρια ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v