Τα premium στο αμερικανικό αλουμίνιο «σκαρφαλώνουν» σε υψηλό τριετίας

Οι αναλυτές αναμένουν ότι τελικά οι ΗΠΑ δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να εισάγουν ακριβότερα αλουμίνιο και να περάσουν το κόστος στους καταναλωτές. Ο Καναδάς είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής τους και όχι η Κίνα.

Τα premium στο αμερικανικό αλουμίνιο «σκαρφαλώνουν» σε υψηλό τριετίας

Οι αγοραστές αλουμίνιου στις ΗΠΑ «αγωνίζονται» να εξασφαλίσουν προμήθειες του μετάλλου που χρησιμοποιείται στα πάντα: Από μεταλλικά δοχεία ποτών μέχρι τα αυτοκίνητα, αφότου ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι θα επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το premium ή η προσαύξηση για να έχει κανείς άμεση παράδοση του μετάλλου από τις αποθήκες ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.

Τα futures Midwest Aluminum Premium καταγράφουν άνοδο 11,8% στη Νέα Υόρκη.

Οι ΗΠΑ εισάγουν αλουμίνιο, με ανάγκες αγοράς περίπου 4,5 εκατ. τόνων κάθε χρόνο. Ο μεγαλύτερος προμηθευτής τους είναι ο Καναδάς, όχι η Κίνα, που εξάγει περίπου 2,5 εκατ. τόνους ανά έτος.

«Δεν πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν σημαντική ευελιξία να αυξήσουν βραχυπρόθεσμα τη δυνατότητα εγχώριας τήξης, οπότε γι’ αυτό θα έχουν λίγες επιλογές παρά να συνεχίσουν να εισάγουν από τον Καναδά, πληρώνοντας 10% ακριβότερα τις εισαγωγές και περνώντας το κόστος στον καταναλωτή», είπε ο Edward Sterck, αναλυτής της BMO Capital Markets.

Περαιτέρω ένδειξη του «αγώνα» για το μέταλλο υπήρξε στο Χρηματιστήριο Μετάλλων στο Λονδίνο, όπου οι επενδυτές έσπευσαν να αποσύρουν το μέταλλο από τις αποθήκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v