Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αρκετές ομοιότητες των ιταλικών εκλογών με τη Γερμανία

Οι δύο χώρες, αν και ποτέ δεν μπορούσαν να συγκριθούν στον «πολιτικό χαρακτήρα» - η Ιταλία είχε 65 κυβερνήσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η Γερμανία είναι γνωστή για την πολιτική τάξη και δομή - έχουν ομοιότητες. Τα κοινά σημεία.

Οι αρκετές ομοιότητες των ιταλικών εκλογών με τη Γερμανία

Οι Ιταλοί ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες αυτή την Κυριακή, 4 Μαρτίου, σε μία εκλογική διαδικασία που έχει αρκετές ομοιότητες με το γερμανικό πολιτικό σκηνικό.

Την ώρα που θα ψηφίζουν οι Ιταλοί την Κυριακή, οι Γερμανοί θα περιμένουν το αποτέλεσμα της δικής τους ψηφοφορίας που θα κρίνει αν η χώρα τελικά θα έχει κυβέρνηση, έξι μήνες μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Την Κυριακή λήγει η διορία για την ψηφοφορία των μελών των Σοσιαλδημοκρατών για το αν εγκρίνουν τη συμμετοχή του κόμματος στον «μεγάλο συνασπισμό» με την Άγκελα Μέρκελ.

Οι δύο χώρες, όπως αναφέρει το CNBC, αν και ποτέ δεν μπορούσαν να συγκριθούν στον «πολιτικό χαρακτήρα» - η Ιταλία είχε 65 κυβερνήσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η Γερμανία είναι γνωστή για την πολιτική τάξη και δομή - έχουν κάποιες ομοιότητες.

*Οπως και η Γερμανία, οι εκλογές στην Ιταλία αναμένεται να δώσουν ένα κοινοβούλιο, όπου κανένα από τα κόμματα δεν θα αποκτήσει πλειοψηφία.

*Τα βασικά πολιτικά κόμματα της Ιταλίας έχουν ήδη σχηματίσει κεντροδεξιά και κεντροαριστερά μπλοκ συνασπισμού.

*Οπως και στη Γερμανία, όπου είχε σημαντική άνοδο το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» – ένα αντιμεταναστευτικό και ευρωσκεπτικιστικό κόμμα - και στην Ιταλία καταγράφεται σημαντική άνοδος της δεξιάς.

*Κοινό θέμα-κλειδί και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις επίσης ήταν η μετανάστευση καθώς και οι δύο χώρες είχαν μαζική άνοδο του αριθμού μεταναστών και προσφύγων τα τελευταία χρόνια. Το 2017, 119.310 μετανάστες έφτασαν στην Ιταλία ενώ 2.832 έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v