HΠΑ: Αλλαγές στον «κανόνα Βόλκερ» εξετάζουν οι αρχές

Την τροποποίηση του νόμου που αποτρέπει τράπεζες να κάνουν ριψοκίνδυνα στοιχήματα με τις καταθέσεις των φορολογουμένων εξετάζουν οι ρυθμιστικές αρχές.

HΠΑ: Αλλαγές στον «κανόνα Βόλκερ» εξετάζουν οι αρχές

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν αλλαγές στον «κανόνα Βόλκερ», μεταξύ των οποίων και η κατάργηση της υποχρέωσης των τραπεζών να αποδείξουν ότι δεν κάνουν trading προς ίδιο όφελος, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Επιπλέον, εξετάζεται να τροποποιηθεί ο κανόνας που δεν επιτρέπει στις τράπεζες να επενδύουν σε ορισμένα funds, εξαιρώντας ορισμένα funds από την απαγόρευση.

Ο κανόνας Volcker, ο οποίος αποτέλεσε μέρος του νόμου Dodd-Frank για τη μεταρρύθμιση των τραπεζών, έχει σαν στόχο να αποτρέψει τράπεζες όπως οι Goldman Sachs και JP Morgan να κάνουν ριψοκίνδυνα στοιχήματα με τις καταθέσεις των φορολογουμένων.

Ορισμένες τράπεζες υποστηρίζουν πως ο κανόνας επιβαρύνει υπέρμετρα τη χρηματοοικονομική βιομηχανία, περιορίζοντας τη δυνατότητα των τραπεζών να πραγματοποιούν συναλλαγές και καλύψεις για επενδυτές.

Το Κογκρέσο εξετάζει τώρα ένα νομοσχέδιο που θα εξαιρέσει τις τράπεζες με ενεργητικό κάτω των 10 δισ. δολαρίων από τον κανονισμό, αλλά οι μεγαλύτερες τράπεζες πιέζουν για αλλαγές στο πώς ερμηνεύεται και εφαρμόζεται ο νόμος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v