Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Νόμιμη η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα ντίζελ αυτοκίνητα

Η υπόθεση προέκυψε ύστερα από αγωγή του περιβαλλοντικού ομίλου DUH, κατά των πόλεων της Στουτγάρδης και του Ντίσελντορφ, έτσι ώστε να αναγκαστούν να εφαρμόσουν απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων με κινητήρες ντίζελ.

Γερμανία: Νόμιμη η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα ντίζελ αυτοκίνητα

Το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο στη Γερμανία έκρινε ότι οι γερμανικές πόλεις έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν τα αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να έχει μεγάλες συνέπειες για τους ιδιοκτήτες των περίπου 12 εκατ. οχημάτων στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η εκπομπή αερίων έχει ανεβάσει στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας το θέμα, από τότε που η Volkswagen βρέθηκε να έχει παρανομήσει στα τεστ εκπομπών στις ΗΠΑ.

Η υπόθεση προέκυψε ύστερα από αγωγή του περιβαλλοντικού ομίλου DUH, κατά των πόλεων της Στουτγάρδης και του Ντίσελντορφ (τις οποίες προς το παρόν αφορά η απόφαση), έτσι ώστε να αναγκαστούν να εφαρμόσουν απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων.

Μετά την έφεση κατά των απαγορεύσεων, η υπόθεση μεταφέρθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Λειψίας, που σήμερα αποφάσισε ότι ήταν νόμιμη η απόφαση της απαγόρευσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v