ΗΠΑ: Οι νέοι κάτω των 25 ετών εγκαταλείπουν το facebook

Το 2018 λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών θα χρησιμοποιήσουν το facebook τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Συνολικά θα χάσει 2 εκατ. χρήστες ηλικίας κάτω των 25 ετών φέτος, σύμφωνα με νέα εκτίμηση.

ΗΠΑ: Οι νέοι κάτω των 25 ετών εγκαταλείπουν το facebook

Οι νεότεροι χρήστες του Facebook φαίνεται ότι εγκαταλείπουν το δημοφιλές κοινωνικό μέσο και στρέφονται στο Snapchat με αυξανόμενο ρυθμό, σύμφωνα με τελευταία μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας eMarketer, με έδρα τη Νέα Υόρκη, το 2018 λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών θα χρησιμοποιήσουν το Facebook τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

Φέτος ο αριθμός των χρηστών του Facebook αναμένεται να μειωθεί κατά 5,6% στην ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών και κατά 5,8% στην ομάδα 18-24 ετών. «Είναι η πρώτη φορά που η eMarketer προβλέπει μείωση των χρηστών του Facebook στην ομάδα 18-24», σχολίασε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Τον Αύγουστο, η εταιρεία ανέμενε ότι το 2017 θα σημειωθεί πτώση 3,4% σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Συνολικά το Facebook θα χάσει 2 εκατ. χρήστες ηλικίας κάτω των 25 ετών φέτος, σύμφωνα με νέα εκτίμηση.

Η μηνιαία ανάπτυξη χρηστών του facebook προέρχεται κυρίως από μεγαλύτερους σε ηλικία χρήστες παρά από νεότερους, έδειξε η μελέτη. 

Σύμφωνα με το CNBC, το Snapchat πρόσφατα έκανε update και επανασχεδιασμό στην εφαρμογή του, με σκοπό να το κάνει πιο εύκολο στη χρήση. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v