Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Ξεκίνησε το shutdown

Η Γερουσία ενέκρινε τον προϋπολογισμό, για να μην κλείσουν για δεύτερη φορά οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, αλλά έχασε τη διορία που έληγε τα μεσάνυχτα και πρακτικά το shutdown έχει ξεκινήσει. Τώρα πρέπει να σώσει την κατάσταση η Βουλή των Αντιπροσώπων.

HΠΑ: Ξεκίνησε το shutdown

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε συμφωνία προϋπολογισμού, αλλά ήταν πολύ αργά για να αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών. Το shutdown που τεχνικά ξεκίνησε τα μεσάνυχτα ήταν το δεύτερο αυτής της χρονιάς υπό την κυβέρνηση Τραμπ, ο οποίος έπαιξε μικρό ρόλο στις προσπάθειες αυτής της εβδομάδας για να τελειώσουν μήνες δημοσιονομικής διαμάχης.

Η αμερικανική υπηρεσία διαχείρισης προσωπικού ενημέρωσε εκατομμύρια ομοσπονδιακούς υπαλλήλους λίγο μετά τα μεσάνυχτα να ελέγξουν με τις υπηρεσίες τους αν θα έπρεπε να εργαστούν σήμερα.

Η έγκριση από τη Γερουσία του προϋπολογισμού και του πακέτου χρηματοδότησης σήμαινε ότι θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι βουλευτές είναι χωρισμένοι και το πέρασμά του είναι αβέβαιο.

Σύμφωνα με το Reuters, το shutdown μπορεί να είναι σύντομο. Αν η Βουλή δράσει πριν ξημερώσει στις ΗΠΑ και το εγκρίνει, δεν θα υπάρξει πρακτικά διακοπή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών. Εάν δεν το εγκρίνει, θα γίνει πραγματικό shutdown, το δεύτερο του 2018, μετά την τριήμερη διακοπή τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v