Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Θα έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση

Την ανάληψη του ΥΠΟΙΚ από το SPD επιβεβαίωσε η Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας την ανάγκη για επενδύσεις στις υποδομές. Νέα κατεύθυνση για την ευρωπαϊκή πολιτική υποσχέθηκε ο Σουλτς. Εστειλε μήνυμα για μετατροπή του ESM σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ.

Μέρκελ: Θα έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε βέβαιη ότι η συμφωνία συνεργασίας με το SPD μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας σταθερής κυβέρνησης, τονίζοντας πως οι δύσκολες διαπραγματεύσεις είχαν αντίκρισμα. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια τόνισε πως τα υγιή δημοσιονομικά στοιχεία αποτελούν σήμα κατατεθέν της κυβέρνησης, πρόσθεσε ωστόσο πως γνωρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να επενδύσει στις υποδομές και στην ψηφιοποίηση. 

Η κα Μέρκελ υπογράμμισε πως το συντηρητικό μπλοκ αναγκάστηκε να κάνει πολλούς συμβιβασμούς, λέγοντας πως πολλοί ψηφοφόροι του δεν θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που το υπουργείο Οικονομικών θα το αναλάβουν οι Σοσιαλδημοκράτες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του DPA, ο νέος Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα είναι ο δήμαρχος του Αμβούργου, Όλαφ Σολτς. Εν τω μεταξύ, ο Μάρτιν Σουλτς φέρεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών. 

Ο κ. Σουλτς ανέφερε από την πλευρά του πως οι συνομιλίες με τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές ήταν δυσκολότερες από οποιαδήποτε άλλη φορά.

Ο ίδιος τόνισε πως η νέα γερμανική κυβέρνηση θα αλλάξει κατεύθυνση στην ευρωπαϊκή πολιτική. Θέλω να ευχαριστήσω τη Μέρκελ και τον Ζέεχοφερ, γιατί τα όσα συμφωνήθηκαν σχετικά με την πολιτική για την Ε.Ε. και το μέλλον της θα αλλάξουν την πορεία του μπλοκ, υπογράμμισε ο κ. Σουλτς. 

Ο κ. Σουλτς υποστήριξε ακόμα πως η μετατροπή του ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη χρηματοδότηση στην Ε.Ε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v