Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Θα συνεχιστούν την Τρίτη οι συνομιλίες για «μεγάλο συνασπισμό»

Οι διαπραγματευτές και από τα δύο πολιτικά μπλοκ συμφώνησαν πως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να καταλήξουν σε μια συμφωνία, σημείωσαν πηγές στο Reuters.

Γερμανία: Θα συνεχιστούν την Τρίτη οι συνομιλίες για «μεγάλο συνασπισμό»

Tα κόμματα που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό ενός «μεγάλου συνασπισμού» θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και την Τρίτη, ανέφεραν στο Reuters πηγές από το περιβάλλον των κομμάτων. 

Οι διαπραγματευτές και από τα δύο πολιτικά μπλοκ συμφώνησαν πως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να καταλήξουν σε μια συμφωνία, σημείωσαν οι πηγές. 

Όπως τόνισαν, οι συνομιλίες, οι οποίες αρχικά αναμενόταν να ολοκληρωθούν την Κυριακή, θα συνεχιστούν και την Τρίτη. 

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του SPD, Μάρτιν Σουλτς, ανακοίνωσε πως τα κόμματα που βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις  -δηλαδή το SPD, το CDU και το CSU- κατέληξαν σε συμφωνία στο ευρωπαϊκό σκέλος των διαπραγματεύσεων.

Όπως σημείωσε, η συμφωνία για την Ευρώπη περιλαμβάνει περισσότερες επενδύσεις για την ευρωζώνη και τερματισμό της λιτότητας.

«Σήμερα ολοκληρώσαμε τις διαβουλεύσεις στο πεδίο της Ευρώπης», έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Σουλτς, προσθέτοντας πως η συμφωνία περιλαμβάνει «περισσότερες επενδύσεις, έναν προϋπολογισμό επενδύσεων για την ευρωζώνη και ένα τέλος της καταναγκαστικής λιτότητας!».

Ο ίδιος ανέφερε πως οι εταίροι του συνασπισμού θέλουν δικαιότερη φορολογία σε εταιρείες όπως οι Google, Apple, Facebook και Amazon στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v