Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πορτογαλία: Επενδύσεις ρεκόρ στο real estate βλέπει η συμβουλευτική JLL

Η χώρα της Ιβηρικής έχει μπει στο ραντάρ των ξένων επενδυτών, οι οποίοι βλέπουν ευκαιρίες στα ακίνητα. Στα 3 δισ. ευρώ αναμένεται να αυξηθούν οι επενδύσεις φέτος από 1,9 δισ. το 2017.

Πορτογαλία: Επενδύσεις ρεκόρ στο real estate βλέπει η συμβουλευτική JLL

Οι επενδύσεις στον τομέα real estate της Πορτογαλίας θα ανέλθουν σε επίπεδα ρεκόρ ως και 3 δισ. ευρώ φέτος από 1,9 δισ. το 2017, λαμβάνοντας ώθηση από τους ξένους αγοραστές, προβλέπει συμβουλευτική εταιρεία.

Ο τομέας του real estate έχει αναπτυχθεί περισσότερο από κάθε άλλο τομέα τα τελευταία χρόνια, χάρη κυρίως στους ξένους επενδυτές που έχουν αγοράσει ακίνητα σε χαμηλές τιμές.

Το επίπεδο των επενδύσεων το 2017 αποτελεί ήδη ρεκόρ και είναι κατά 50% υψηλότερο σε σχέση με το 2016, με το 80% να αντιστοιχεί σε ξένους, σύμφωνα με τον Φερνάντο Φερέιρα, επικεφαλής αγορών κεφαλαίου στην συμβουλευτική JLL στην Πορτογαλία.

«Το 2018 αναμένουμε να πιάσουμε τα 2,5 δισ. ευρώ σε επενδύσεις, αλλά αυτό είναι ένα συγκρατημένο outlook από τη στιγμή που η τρέχουσα δυναμική (στην αγορά) μπορούμε να φτάσουμε ένα επίπεδο κοντά στα 3 δισ. ευρώ» ανέφερε ο κ. Φερέιρα την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ότι τα καταστήματα και τα γραφεία θα καταγράψουν την μεγαλύτερη άνοδο στις επενδύσεις στο real estate τη φετινή χρονιά.

Ο επικεφαλής της JLL στην Πορτογαλία, Πέντρο Λανκάστρε, σημείωσε πως η χώρα έχει μπει στο ραντάρ των ξένων επενδυτών για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v