Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SPD: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με το CDU για το προσφυγικό σήμερα

Οι συντηρητικοί της Άγκελα Μέρκελ επιδιώκουν πιο σκληρή στάση στα ζητήματα μετανάστευσης, ενώ οι σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς θέλουν πιο επιεική προσέγγιση. Τα κόμματα είναι στα τελικά στάδια της συμφωνίας, λέει η αν. πρόεδρος του SPD.

SPD: Είμαστε κοντά σε συμφωνία με το CDU για το προσφυγικό σήμερα

Οι συντηρητικοί της Άγκελα Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς βρίσκονται κοντά στην υπέρβαση ενός σημαντικού προβλήματος στις συνομιλίες τους, για να σχηματίσουν μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού, σύμφωνα με πηγές του SPD νωρίτερα.

Τα κόμματα προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το ζήτημα της οικογενειακής επανένωσης για τους πρόσφυγες αιτούντες άσυλο, στη Γερμανία, ενώ κάποιοι στο SPD πιέζουν για μια πιο επιεική προσέγγιση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, οι συντηρητικοί επιθυμούν να παρουσιάσουν μια πιο σκληρή γραμμή στα ζητήματα μετανάστευσης, ώστε να αποφευχθεί η απώλεια περισσότερων ψήφων προς την άκρα δεξιά.

Οι συνομιλίες για το θέμα της οικογενειακής επανένωσης δεν κατέληξαν τη νύχτα σε συμφωνία, αλλά η Malu Dreyer, αναπληρωτής πρόεδρος του SPD, δήλωσε ότι τα κόμματα βρίσκονταν στα τελικά στάδια της συμφωνίας σήμερα.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v