Η ομάδα ασφαλείας του Τραμπ «βλέπει» αμερικανικό 5G δίκτυο

«Θέλουμε να φτιάξουμε ένα δίκτυο για να μην ακούν οι Κινέζοι τα τηλεφωνήματά σας», είπε αξιωματούχος στο Reuters, αναφερόμενος στη δημιουργία ενός δικτύου 5G, ως «άμυνα» σε πιθανή κινεζική κατασκοπεία. Σκοπός και ο έλεγχος της αγοράς.

Η ομάδα ασφαλείας του Τραμπ «βλέπει» αμερικανικό 5G δίκτυο

H ομάδα εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει τις επιλογές που έχει για να αντιμετωπίσει την απειλή της Κίνας, όσο αφορά την κατασκοπεία των τηλεφώνων. Σύμφωνα με το Reuters και με όσα δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος την Κυριακή, σκέφτονται τη δημιουργία ενός αμερικανικού, σούπερ γρήγορου ασύρματου δικτύου 5G.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι το ενδεχόμενο είναι αντικείμενο συζήτησης ακόμη σε χαμηλό επίπεδο στην κυβέρνηση και ότι σε έξι με οκτώ μήνες θα εξεταστεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο.

Η ιδέα ενός αμερικανικού  δικτύου 5G έχει σκοπό να αντιμετωπίζει αυτό που οι αξιωματούχοι βλέπουν ως κινεζική απειλή στη διαδικτυακή και οικονομική ασφάλεια.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει πιο σκληρή πολιτική σε σχέση με αυτή του προκατόχου του, Μπάρακ Ομπάμα, όσο αφορά θέματα του Πεκίνου, από τον ρόλο του στον έλεγχο της Βόρειας Κορέας, μέχρι τις κινεζικές προσπάθειες να αποκτήσουν έλεγχο σε αμερικανικές στρατηγικές βιομηχανίες.

Αυτό το μήνα η AT & T αναγκάστηκε να καταργήσει σχέδιο, για προσφορά στους πελάτες της ακουστικών που κατασκευάστηκαν από την Huawei της Κίνας, καθώς ορισμένα μέλη του Κογκρέσου άσκησαν πίεση σε αυτή την ιδέα, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

To 2012, οι εταιρείες Huawei και ZTE ήταν αντικείμενο αμερικανικής έρευνας για το αν ο εξοπλισμός τους έδωσε την ευκαιρίας σε ξένη κατασκοπεία και απειλούσε κριτικές αμερικανικές υποδομές.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι Κινέζοι δεν θα πάρουν τον έλεγχο της αγοράς και θα βγάλουν τα υπόλοιπα δίκτυα εκτός. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα δίκτυο για να μην ακούν οι Κινέζοι τα τηλεφωνήματά σας», είπε ο αξιωματούχος στο Reuters.

Η κινεζική εταιρία Huawei πάντως αναμένεται να παρουσιάσει ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο που θα υποστηρίζει την τεχνολογία 5G το 2019, μέσω της αξιοποίησης τεχνολογικών στοιχείων, που έχει αναπτύξει η ίδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v