Sanofi: Συμφωνία εξαγοράς της Ablynx έναντι 3,9 δισ. ευρώ

Μετά το deal με τη Bioverativ νωρίτερα αυτό το μήνα, ήρθε και νέα συμφωνία με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Ablynx. Η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία ξεπέρασε την προσφορά της Novo Nordisk. Στόχος η ανάπτυξη της σε σπάνιες αιματολογικές διαταραχές.

Sanofi: Συμφωνία εξαγοράς της Ablynx έναντι 3,9 δισ. ευρώ

H Sanofi συμφώνησε στην αγορά της εταιρείας βιοτεχνολογίας Ablynx, έναντι 3,9 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τη Novo Nordisk και υπογραμμίζοντας της δεύτερη μεγάλη εξαγορά της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας, αυτό το μήνα, μετά την εξαγορά της Bioverativ.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι η Sanofi θα πληρώσει 45 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά για την Ablynx, με premium της τάξεως του 21,2% στο κλείσιμο της βελγικής εταιρείας την Παρασκευή. Το deal έρχεται μετά την απόρριψη από την Ablynx χαμηλότερης προσφοράς της Novo Nordisk.

«Με την Ablynx, συνεχίζουμε μα βελτιώνουμε τη στρατηγική μεταμόρφωση της έρευνας και της ανάπτυξης, ενδυναμώνοντας την ανάπτυξή μας στις σπάνιες αιματολογικές διαταραχές», σημείωσε ο CEO της Sanofi, Olivier Brandicourt, στην κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Sanofi συμφώνησε στην εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Bioverativ, που εξειδικεύεται στην αιμοφιλία, έναντι 11.6 δισ. δολαρίων, στη μεγαλύτερη συμφωνία της των τελευταίων επτά ετών, σε μια κίνηση ενδυνάμωσης της παρουσίας της στη θεραπεία σπάνιων ασθενειών. 

Σύμφωνα με το Reruters, οι Morgan Stanley και Lazard συμβούλευσαν τη Sanofi στο ντιλ, ενώ η JP Morgan συμβούλευσε την Ablynx.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v