Τα hedge funds στοιχηματίζουν στην τιμή του αργού

Το πρότυπο της «backwardation» στην αγορά πετρελαίου αναμένεται να παραμείνει όλη τη χρονιά, με τις τιμές να κυμαίνονται 60-75 δολάρια ανά βαρέλι. Ενθουσιασμός στην αγορά, λόγω και των περικοπών στην παραγωγή και της πτώσης των αμερικανικών αποθεμάτων.

Τα hedge funds στοιχηματίζουν στην τιμή του αργού

Ο ενθουσιασμός στις αγορές πετρελαίου σπάει ρεκόρ. «Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για το αργό», σημειώνει ο Rob Thummel, διευθυντής της Tortoise Capital Advisors, που διαχειρίζεται 16 δισ. δολάρια σε ενεργητικά που συνδέονται με την ενέργεια.

Ο ΟΠΕΚ έχει δείξει ιδιαίτερη πειθαρχία στην διατήρηση των περικοπών, το ίδιο και η Ρωσία με τη Σαουδική Αραβία, ενώ τα αμερικανικά αποθέματα είναι στη μεγαλύτερη υποχώρηση τους. Την ίδια ώρα, η αποδυνάμωση του δολαρίου την περασμένη εβδομάδα, έδωσε ώθηση στις τιμές του αργού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η καθαρή αλλαγή στη καμπύλη των προθεσμιακών συμβολαίων. Και στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, όσο πιο κοντά είναι η παράδοση, τόσο πιο υψηλή είναι η τιμή, για όλο το διάστημα μέχρι το 2022. Αυτό το πρότυπο, γνωστό ως «backwardation», υπάρχει συνήθως σε εποχές όπου η ζήτηση αυξάνεται και οι προμήθειες πέφτουν και δεν είχε παρατηρηθεί από το 2014.

Στο Νταβός, ο Marco Dunand, επικεφαλής της Mercuria Energy Group Holding τόνισε ότι η αγορά αργού θα παραμείνει σε «backwadation» όλη τη χρονιά, με τις τιμές να κυμαίνονται ανάμεσα σε 60 δολάρια ανά βαρέλι και 75 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v