Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναπάντεχη ήττα της Boeing σε υπόθεση κατά της Bombardier

Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα για επιβολή δασμών στις πωλήσεις αεροσκαφών της καναδικής Bombardier στην αμερικάνικη αγορά.

Αναπάντεχη ήττα της Boeing σε υπόθεση κατά της Bombardier

Η καναδική Bombardier πέτυχε την Παρασκευή μια αναπάντεχη εμπορική νίκη κατά της αμερικάνικης Boeing, μετά την απόφαση της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ να απορρίψει την επιβολή δασμών στις πωλήσεις νέων αεροσκαφών της Βombardier σε αμερικάνικες αεροπορικές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η αμερικάνικη επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει τους ισχυρισμούς της Boeing πως υπέστη ζημία και δεν ενέκρινε την σύσταση του υπουργείου Εμπορίου να επιβληθούν δασμοί 300% στις πωλήσεις των αεροσκαφών της καναδικής εταιρείας για την επόμενη πενταετία.

Το πρακτορείο επισημαίνει πως η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου θεωρούνταν σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρει το μέρος της αμερικάνικης αεροπορικής, η οποία έχει κατηγορήσει την Bombardier ότι πουλάει τα αεροσκάφη της στην αμερικάνικη αγορά σε τιμές κάτω του κόστους.

Συγκεκριμένα, η Boeing διαμαρτυρήθηκε στην αμερικάνικη κυβέρνηση πως τα αεροσκάφη της σειράς C Series πουλήθηκαν στην Delta Airlines κάτω από το κόστος παραγωγής και ότι η καναδική εταιρεία είχε λάβει παράνομες επιδοτήσεις από την καναδική κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v