Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Το φθηνό δολάριο είναι καλό για εμάς

Σύμφωνα με τον St. Mnuchin, σε βάθος χρόνου η ισχύς της αμερικανικής οικονομίας θα λειτουργήσει υποστηρικτικά για το νόμισμα.

Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Το φθηνό δολάριο είναι καλό για εμάς

Το φθηνό δολάριο είναι καλό για τις εμπορικές συναλλαγές των ΗΠΑ βραχυπρόθεσμα, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών από το Νταβός, σπάζοντας μια παράδοση μη σχολιασμού των ισοτιμιών. Ο ίδιος πάντως έσπευσε να προσθέσει την εκτίμησή του ότι η ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της υπερδύναμης θα στηρίξει με μακροπρόθεσμη βάση το νόμισμα.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε την πολιτικής Τραμπ «η Αμερική μπροστά», λέγοντας ότι αυτό σημαίνει και ότι οι ΗΠΑ δουλεύουν με τον υπόλοιπο κόσμο.

Αναλυτικά ο Steven Mnuchin δήλωσε: «Το δολάριο είναι μία από τις αγορές με τη μεγαλύτερη ρευστότητα. Το πού βρίσκεται βραχυπρόθεσμα δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί. Ένα αδύνατο δολάριο είναι καλό για εμάς καθώς σχετίζεται με το εμπόριο και τις ευκαιρίες. Σε πιο μακρινό ορίζοντα, η δύναμη του δολαρίου είναι αντανάκλαση της δύναμης της αμερικανικής οικονομίας και ότι είναι και θα συνεχίσει να είναι το βασικό αποθεματικό νόμισμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v