Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PMI: Οι επιχειρήσεις στην ΕΕ σε υψηλό δεκαετίας τον Ιανουάριο

Δυνατή έναρξη χρονιάς για τις επιχειρήσεις στην ευρωζώνη. Η άνοδος οδηγείται από την ισχυρή επίδοση του τομέα υπηρεσιών, όπου νέες εταιρείες δημιουργήθηκαν σε ρυθμό που δεν υπήρχε τα τελευταία δέκα χρόνια.

PMI: Οι επιχειρήσεις στην ΕΕ σε υψηλό δεκαετίας τον Ιανουάριο

Οι επιχειρήσεις στην ευρωζώνη είχαν πολλή καλύτερη εκκίνηση το 2018 από αυτή που αναμενόταν στην έρευνα του Reuters, ανεβάζοντας τη δραστηριότητα με τον πιο γρήγορο ρυθμό από τα μέσα του 2006.

Η άνοδος οδηγείται από την ισχυρή επίδοση του τομέα υπηρεσιών, όπου νέες επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν σε ρυθμό που δεν υπήρχε πάνω από μία δεκαετία.

Ο σύνθετος δείκτης PMI για την ευρωζώνη σκαρφάλωσε στο 58,6 αυτόν τον μήνα, στο υψηλότερο σημείο από τον Ιούνιο του 2006, ενώ η δημοσκόπηση του Reuters, έδειχνε πτώση στο 57,9 από το τελικό 58,1 του Δεκεμβρίου.

«Πραγματικά δυνατά στοιχεία. Μια εκπληκτική αρχή χρονιάς για την ευρωζώνη», σημείωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

Ο δείκτης PMI στην μεταποίηση είναι στο 59,6, από 60,3 που έδειχνε η δημοσκόπηση του Reuters και από 60,6 που ήταν τον Δεκέμβριο.

Ο PMI του τομέα υπηρεσιών είναι στο 57,6, καλύτερα από ότι αναμενόταν (56,4) και ενώ ήταν στο 56,6 τον Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v