Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Στο 3,9% αναβάθμισε την παγκόσμια ανάπτυξη την επόμενη διετία

Θετικό αντίκτυπο από τη φορολογική μεταρρύθμιση του Τραμπ βλέπει στην παγκόσμια ανάπτυξη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Με ρυθμό 2,2% θα αναπτυχθεί η ευρωζώνη τη φετινή χρονιά.

ΔΝΤ: Στο 3,9% αναβάθμισε την παγκόσμια ανάπτυξη την επόμενη διετία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναβάθμισε υψηλότερα τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2018 και το 2019, λέγοντας πως η αναθεώρηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Τραμπ.

Η παγκόσμια οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με 3,9% το 2018 και το 2019, έναντι πρόβλεψης για ανάπτυξη 3,7%.

«Η αναθεώρηση αντανακλά το αυξημένο παγκόσμιο αναπτυξιακό momentum και τον αναμενόμενο αντίκτυπο της φορολογικής μεταρρύθμισης που εγκρίθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ» σημειώνει το ΔΝΤ στο World Economic Outlook το οποίο δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Αναλυτικά, το Ταμείο προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα αναπτυχθούν με 2,7% το 2018 αντί για 2,3% που αναμενόταν προηγουμένως.

Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Κίνας το 2018 αναβαθμίστηκε στο 6,6%.

Όσον αφορά την ευρωζώνη, το Ταμείο προβλέπει ότι θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,2% το 2018, αντί για 1,9% που ανέμενε στο προηγούμενο World Economic Outlook.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε από το Νταβός πως όλες οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα συνεχίσει να ενισχύεται το 2018 και το 2019.Η ίδια προειδοποίησε ωστόσο πως παρατηρείται μια ανησυχητική αύξηση του χρέους σε πολλές χώρες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v