Ο CEO της Apple ανησυχεί για τους κινδύνους της τεχνολογίας στα παιδιά

Ο Τιμ Κουκ δεν θέλει να ασχολείται ο ανιψιός του με τα social media και συμβουλεύει να αφήσουν όλοι για λίγο υπολογιστές, κινητά και τάμπλετ, αν και το να μαθαίνει κανείς σήμερα κώδικα είναι πιο σημαντικό από μία ξένη γλώσσα.

Ο CEO της Apple ανησυχεί για τους κινδύνους της τεχνολογίας στα παιδιά

Αν και διευθύνει τη μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας του πλανήτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ ανησυχεί για τους κινδύνους που έχει η τεχνολογία στα παιδιά. 

Μιλώντας στο Harlow College στο Έσεξ, στην Αγγλία, ο Κουκ ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχουν όρια στη χρήση της τεχνολογίας στα σχολεία ενώ τόνισε ότι δεν θέλει ο μικρός ανιψιός του να χρησιμοποιεί τα social media.

«Δεν πιστεύω στην υπερβολική χρήση (της τεχνολογίας). Δεν είμαι ο άνθρωπος που λέει ότι θα έχουμε επιτυχία αν χρησιμοποιείτε την τεχνολογία όλη την ώρα», σημείωσε ο Κουκ, σύμφωνα με τον Guardian. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple μιλούσε σε σχολείο που εφαρμόζει το πρόγραμμα της εταιρείας «Everyone Can Code», με το οποίο κάθε μαθητής πήρε ένα iPad. 

Ενώ είπε ότι σήμερα το να μαθαίνει κανείς να γράφει κώδικα είναι πιο σημαντικό από το να μαθαίνει μία ξένη γλώσσα, τόνισε επίσης ότι έρχεται και η ώρα που πρέπει κανείς να αφήσει τον υπολογιστή (ή το iPad ή το iPhone).

«Υπάρχουν ακόμη θέματα που χρειάζεται κάποιος να συζητήσει και να κατανοήσει. Σε ένα μάθημα λογοτεχνίας, χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τεχνολογία πολύ; Πιθανότατα όχι», σημείωσε.

Τα σχόλια του Τιμ Κουκ, σύμφωνα με το MarketWatch, έρχονται δύο εβδομάδες μετά την επιστολή δύο μεγάλων μετόχων της Apple, όπου ανέφεραν ότι η εταιρεία πρέπει να είναι πιο υπεύθυνη κοινωνικά και να βοηθάει τα παιδιά να μην εθίζονται στη χρήση των iPhone.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v