Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Συγχωνεύει το αμερικανικό με το διεθνές τμήμα διαχείρισης πλούτου

Η UBS γνωστοποίησε πως το αμερικανικό τμήμα wealth management θα συγχωνευθεί με το διεθνές τμήμα διαχείρισης πλούτου, με ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου.

UBS: Συγχωνεύει το αμερικανικό με το διεθνές τμήμα διαχείρισης πλούτου
Άνοδο μεγαλύτερη του αναμενόμενου κατέγραψαν το 2017 τα προ φόρων κέρδη της UBS, η οποία γνωστοποίησε επίσης πως πρόκειται να συγχωνεύσει τις δυο βασικές δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου της.

Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε πως τα προ φόρων κέρδη της αυξήθηκαν κατά 32% στα 5,4 δισ. Ελβετικά φράγκα πέρυσι, έναντι των 5,3 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές, επιβεβαιώνοντας παράλληλα διαγραφές ύψους 2,9 δισ. φράγκων ως αποτέλεσμα των φορολογικών αλλαγών στις ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη του 2017 υποχώρησαν στα 1,2 δισ. φράγκα, από 3,2 δισ. το 2016, λίγο χαμηλότερα απ’ όσο ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti, χαρακτήρισε «εξαιρετική χρονιά» το 2017 και ανακοίνωσε στόχους για ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης των προ φόρων κερδών και για περιορισμό του κόστους την περίοδο 2018-2020, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Η UBS γνωστοποίησε παράλληλα πως το αμερικανικό τμήμα wealth management θα συγχωνευθεί με το διεθνές τμήμα διαχείρισης πλούτου, με ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου. Η συνδυασμένη μονάδα θα έχει δυο συν-προέδρους, τους Martin Blessing και Tom Naratil.

Εξάλλου, η UBS πρότεινε τη διανομή αυξημένου μερίσματος 0,65 φράγκων ανά μετοχή, αλλά και τριετές πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους έως 2 δισ. φράγκων, το οποίο θα ξεκινήσει τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v