H Κodak ανεβαίνει στο τρένο του blockchain

Η εταιρεία φιλοδοξεί να χρησιμοποιήσει την νέα τεχνολογία για να βοηθήσει φωτογράφους να αποκτήσουν δικαιώματα για τη δουλειά τους και να πληρωθούν για τη χρήση της. Ράλι 35% για τη μετοχή.

H Κodak ανεβαίνει στο τρένο του blockchain

Η τελευταία τάση στις εταιρείες που προσπαθούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι η ανακοίνωση σχεδίων για πειραματισμό με την τεχνολογία του blockchain.

H Eastman Kodak έγινε την Τρίτη η τελευταία που το επιχειρεί, ανακοινώνοντας πως θα ξεκινήσει μια «μεγάλη πρωτοβουλία στο blockchain».

Όπως ανέφερε η ιστορική εταιρεία, φιλοδοξεί να χρησιμοποιήσει την νέα τεχνολογία για να βοηθήσει φωτογράφους να αποκτήσουν δικαιώματα για τη δουλειά τους και να πληρωθούν για τη χρήση της.

Η μετοχή της πραγματοποίησε άλμα ως και 35%.

Ο CEO της Kodak, Jeff Clarke, δήλωσε πως η τεχνολογία μπορεί να φανεί χρήσιμη στην περίπτωση της εταιρείας. «Για τους φωτογράφους που προσπαθούν εδώ και καιρό να διασφαλίσουν τον έλεγχο στη δουλειά τους και στο πως χρησιμοποιείται, αυτή η λέξη “καραμέλα” είναι το κλειδί για την επίλυση ενός προβλήματος που έμοιαζε άλυτο» ανέφερε σε ανακοίνωση του.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η Kodak πρόσθεσε πως η τεχνολογία του blockchain θα βοηθήσει να εντοπιστεί η μη αδειοδοτημένη χρήση φωτογραφιών. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1888 στη Νέα Υόρκη, ανέφερε πως σχεδιάζει να λανσάρει μια αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO) για το KodakCoin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v