ΗΠΑ: Η καταιγίδα-βόμβα «ζεσταίνει» τις τιμές στην ενέργεια

Η υψηλή ζήτηση για θέρμανση λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών έχει οδηγήσει στην «ανηφόρα» τις μέσες τιμές πετρελαίου θέρμανσης κατοικιών στις ΗΠΑ για την περίοδο 2017-18. Στα ύψη και το φυσικό αέριο.

ΗΠΑ: Η καταιγίδα-βόμβα «ζεσταίνει» τις τιμές στην ενέργεια

Οι τιμές για το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο στις βορειοανατολικές ΗΠΑ χτύπησαν υψηλά ρεκόρ, λόγω της υψηλής ζήτησης για θέρμανση, στέλνοντας το πετρέλαιο κοντά σε υψηλό τριετίας.

Οι μέσες οικιακές τιμές πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκαν κατά 5,4% στα 3.078 δολάρια το γαλόνι, για την εβδομάδα έως την 1η Ιανουαρίου σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών ενέργειας. Στην Ανατολική Ακτή, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 5,4% στα 3.085 δολάρια το γαλόνι.

Σύμφωνα με το Reuters, οι μέσες τιμές πετρελαίου θέρμανσης κατοικιών στις ΗΠΑ για την περίοδο 2017-18 είναι πολύ πάνω από τα επίπεδα 2016-17, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Η ζήτηση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αναμενόταν ότι θα παραμείνει κοντά σε ρεκόρ αυτή την εβδομάδα. Το φυσικό αέριο είναι ο κυριότερος τρόπος για θέρμανση σε σπίτια και καταστήματα, στις βορειοανατολικές πολιτείες και χρησιμοποιείται επίσης ευρέως από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

Τα συμβόλαια φυσικού αερίου χθες, μειώθηκαν κατά 12,8 σεντς ή 4,3%, στα 2.880 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, έχοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια σε τρεις εβδομάδες, καθώς προβλέπεται ότι ο καιρός θα βελτιωθεί. Ωστόσο, οι περιφερειακές τιμές εκτοξεύθηκαν, κάτω από την πίεση των καιρικών συνθηκών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v