H Morgan Stanley μπαίνει στο χώρο της «ρομποτικής συμβουλευτικής»

Τα τελευταία χρόνια, οι αυτοματοποιημένες πλατφόρμες επενδύσεων έχουν δελεάσει εκατοντάδες χιλιάδες επενδυτές, με την υπόσχεση ότι θα διαχειρίζονται τα χρήματά τους με μικρότερες αμοιβές σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό

H Morgan Stanley μπαίνει στο χώρο της «ρομποτικής συμβουλευτικής»

Η Morgan Stanley μπαίνει στην γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά της «ρομποτικής συμβουλευτικής» («robo-advice») στην Αμερική, ξεκινώντας μια αυτοματοποιημένη υπηρεσία, με στόχο μάλλον... τα παιδιά των σημερινών επενδυτών.

Σύμφωνα με τους Financial Times, τα τελευταία χρόνια, οι αυτοματοποιημένες πλατφόρμες επενδύσεων όπως η Betterment και η Wealthfront έχουν δελεάσει εκατοντάδες χιλιάδες επενδυτές με την υπόσχεση ότι θα διαχειρίζονται τα χρήματά τους με μικρότερες αμοιβές σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό.

Mεγάλοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, όπως η Vanguard και η Fidelity, έχουν παρόμοιες υπηρεσίες.

Τα κεφάλαια που θα έχουν διαχείριση από λογισμικά προγράμματα θα αυξηθούν στα 385 δισ. δολάρια μέχρι το 2021, σύμφωνα με την Cerulli Associates, τετραπλάσια από τα σημερινά επίπεδα. «Οι αυτοματοποιημένες πλατφόρμες θα αποτελέσουν κατά πάσα πιθανότητα κομμάτι για τις περισσότερες επιχειρήσεις οικονομικών συμβουλών τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Devin Ryan, αναλυτής της JMP Securities στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v