Επιστρέφει σε κανονική λειτουργία ο αγωγός της Forties

«Ολοι οι περιορισμοί στη ροή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου από τις πλατφόρμες που τροφοδοτούν το σύστημα αγωγών έχουν αρθεί», συμπλήρωσε η εταιρεία διαχείρισης του συστήματος αγωγών Ineos.

Επιστρέφει σε κανονική λειτουργία ο αγωγός της Forties

Ο αγωγός της Forties της Βόρειας Θάλασσας - ένας από τους σημαντικότερους αγωγούς πετρελαίου στον κόσμο - επιστρέφει σε κανονική λειτουργία, ύστερα από τη διακοπή νωρίτερα αυτό το μήνα λόγω ρωγμών.

«Η Ineos επιβεβαιώνει ότι το σύστημα αγωγών Forties είναι πλήρως λειτουργικό», δήλωσε ο φορέας διαχείρισης Ineos AG σήμερα. «Ολοι οι περιορισμοί στη ροή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου από τις πλατφόρμες που τροφοδοτούν το σύστημα αγωγών έχουν αρθεί», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι η ανωτέρα βία που δηλώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου έχει ανακληθεί. Η ανωτέρα βία είναι ένα νομικό μέτρο που προστατεύει τους προμηθευτές όταν δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους για λόγους ανεξάρτητους από τον έλεγχό τους.

Η ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής και η επαναλειτουργία του συστήματος αγωγών, κοινώς γνωστοί ως FPS, σημαίνει ότι το δίκτυο μπορεί να συνεχίσει τις λειτουργίες κανονικά στο νέο έτος. Πάνω από 80 πεδία τροφοδοτούνται στο σύστημα αγωγών Forties, το οποίο αγόρασε η Ineos από την BP, νωρίτερα αυτό το έτος. Περίπου 450.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως ρέουν μέσω του αγωγού όταν λειτουργεί κανονικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v