Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η China Aircraft αγόρασε 50 Airbus έναντι 5,42 δισ. δολαρίων

Η Κίνα αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη αγορά αεροπορικών ταξιδιών το 2022, ενώ η Boeing εκτιμά ότι η χώρα θα χρειαστεί 7.240 νέα αεροπλάνα αξίας περίπου 1,1 τρισ. δολαρίων, τις επόμενες δύο δεκαετίες, μέχρι το 2036.

Η China Aircraft αγόρασε 50 Airbus έναντι 5,42 δισ. δολαρίων

Η China Aircraft Leasing Group Holdings Ltd. συμφώνησε να αγοράσει 50 αεροσκάφη Airbus, έναντι 5,42 δισ. δολαρίων. Στόχος είναι να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης αεροπορικών ταξιδιών, σε μια αγορά αεροπορικών μεταφορών που θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ, ως η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συναλλαγή για τα αεροσκάφη A320neo έγινε μέσω τροποποίησης συμφωνίας αγοράς του 2014, με την ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις στην τιμή. Οι παραδόσεις αναμένονται σταδιακά το 2023.

Η China Aircraft Leasing καθώς και οι ανταγωνιστές της επεκτείνουν τον στόλο τους, αφού το μπουμ στην αγορά αεροπορικών ταξιδιών αναμένεται να κάνει την Κίνα τη μεγαλύτερη αγορά περίπου το 2022, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών.

Η Boeing αναμένει ότι η Κίνα θα χρειαστεί 7.240 νέα αεροπλάνα αξίας περίπου 1,1 τρισ. δολαρίων, τις επόμενες δύο δεκαετίες, μέχρι το 2036, με τα μικρά αεροπλάνα να αποτελούν τα τρία τέταρτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v