Σαουδική Αραβία: Θέλει look... υψηλής τεχνολογίας από Apple και Amazon

Το Ριάντ χαλαρώνει τις ρυθμίσεις τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και το όριο για την ξένη ιδιοκτησία, το οποίο είχε κρατήσει μακριά τους επενδυτές. Το 70% του πληθυσμού είναι κάτω των 30 ετών, «κολλημένο» συχνά με τα social media.

Σαουδική Αραβία: Θέλει look... υψηλής τεχνολογίας από Apple και Amazon

Η Apple και η Amazon βρίσκονται σε συνομιλίες με το Ριάντ για επενδύσεις στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με πηγές του Reuters. Η κίνηση εκλαμβάνεται ως μέρος της προσπάθειας του πρίγκηπα Mohammed bin Salman να δώσει στο συντηρητικό βασίλειο... look υψηλής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το Reuters, και οι δύο εταιρείες πωλούν ήδη προϊόντα στη Σαουδική Αραβία μέσω τρίτων αλλά και αυτοί και άλλοι παγκόσμιοι γίγαντες της τεχνολογίας δεν έχουν ακόμη δημιουργήσει άμεση παρουσία στην αγορά.

Οι συζητήσεις της Amazon διεξάγονται από το τμήμα cloud της Amazon Web Services (AWS), το οποίο θα εισάγει σκληρό ανταγωνισμό σε μια αγορά, που σήμερα κυριαρχείται από μικρότερους τοπικούς παρόχους όπως η STC και η Mobily.

Το Ριάντ χαλαρώνει τη ρυθμιστική νομοθεσία τα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του ορίου για την ξένη ιδιοκτησία, η οποία είχε κρατήσει για καιρό μακριά τους επενδυτές, καθώς οι απώλειες στην τιμή του αργού υπογράμμισαν την ανάγκη διαφοροποίησης της πετρελαϊκής οικονομίας.

Η Apple και η Amazon θα μπορούσαν να προωθήσουν τα σχέδια μεταρρύθμισης του πρίγκιπα και παράλληλα να ανεβάσουν το προφίλ των εταιρειών τους, σε μια νέα και σχετικά εύπορη αγορά, η οποία χρησιμοποιεί πολύ το ίντερνετ και τα smartphones.

Περίπου το 70% του πληθυσμού στη Σαουδική Αραβία είναι κάτω των 30 ετών και συχνά «κολλάει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v