H Deutsche Telekom εξαγοράζει αυστριακή μονάδα της Liberty Global

Η UPC Austria είναι πάροχος καλωδιακής τηλεόρασης στην Αυστρία, ενώ προσφέρει υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ.

H Deutsche Telekom εξαγοράζει αυστριακή μονάδα της Liberty Global

Η Deutsche Telekom θα εξαγοράσει την αυστριακή UPC από την Liberty Global έναντι 1,9 δισ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Telekom Austria στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας.

Η UPC είναι πάροχος καλωδιακής τηλεόρασης στην Αυστρία, ενώ προσφέρει υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ.

Για την Liberty Global, η πώληση εντάσσεται στις προσπάθειες να αναδιοργανώσει τις δραστηριότητες της σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν οι συνομιλίες για συγχώνευση με τη Vodafone.

H Vodafone δαπανά αυτή τη στιγμή 2 δισ. ευρώ στην κατασκευή ενός δικτύου σταθερής τηλεφωνίας στη Γερμανία, αλλά το Νοέμβριο είχε ανακοινώσει πως η επένδυση δεν αποκλείει και ένα ντιλ με τη Liberty.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ντιλ αποτιμά την UPC περίπου 10 φορές τα εκτιμώμενα EBITDA του 2018.

Η εταιρεία ανέφερε πως η καθαρή παρούσα αξία δυνητικών συνεργιών μετά το κόστος συγχώνευσης ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ. «Η ενσωμάτωση της UPC Austria, που διαθέτει δικό της δίκτυο καθώς και προσφορές στην τηλεόραση και στη ψυχαγωγία, θα μας καταστήσουν έναν ισχυρό ανταγωνιστή του υφιστάμενου ηγέτη στην αγορά, της A1 και θα μετατρέψουν την T-Mobile Austria σε μια εντελώς νέα εταιρεία» ανακοίνωσε η Deutsche Telekom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v