H Apple σχεδιάζει να φτιάξει κοινές εφαρμογές για Mac, iPhone και iPad

Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τις εφαρμογές iOS και στους υπολογιστές Mac. Κάποιοι καταναλωτές έχουν εκφράσει παράπονα ότι μερικές εφαρμογές για Mac έχουν μείνει πίσω σε σχέση με τις ενημερωμένες του iPhone και iPad.

H Apple σχεδιάζει να φτιάξει κοινές εφαρμογές για Mac, iPhone και iPad

H Αpple έχει εισάγει στο iPhone και το iPad έναν λειτουργικό τρόπο αλληλεπίδρασης: μέσω εφαρμογών που εύκολα μπορεί να χρησιμοποιήσει ο χρήστης, τις οποίες βρίσκει στο App Store.

Σύμφωνα με το Bloomberg, δεν ισχύει το ίδιο για τους υπολογιστές της εταιρείας. Το Mac App Store έχει περιορισμένη επιλογή και σπανίως ενημερωμένα προγράμματα. Για τον λόγο αυτό, η Apple σχεδιάζει να κάνει αλλαγές και να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες  μία εφαρμογή να λειτουργεί, το ίδιο καλά, σε όλη την «οικογένεια»: και στα iPhone και στα iPad και στα Mac.

Στις αρχές του χρόνου, θα σχεδιαστεί εφαρμογή που θα δουλεύει είτε σε οθόνη αφής, είτε με ποντίκι, αναλόγως που χρησιμοποιείται. Μέχρι στιγμής, οι προγραμματιστές πρέπει να σχεδιάζουν δύο διαφορετικές εφαρμογές, μία για το iOS, το λειτουργικό για τις κινητές συσκευές της Apple και μία για τα macOS, το λειτουργικό που «τρέχει» στα Mac.

Αυτή η διαδικασία, έχει πολλή δουλειά. Επιπλέον, οι πελάτες της εταιρείας έχουν εκφράσει παράπονα ότι κάποιες εφαρμογές για Mac «μένουν πίσω». Για παράδειγμα, ενώ η εφαρμογή του Twitter για iPhone και iPad κάνει update με τα τελευταία χαρακτηριστικά, η εκδοχή για Mac δεν έχει ανανεωθεί τελευταία και θεωρείται κατώτερη.

Με μία εφαρμογή για όλες τις συσκευές, οι χρήστες των Mac, iPad και iPhone θα έχουν τα νέα χαρακτηριστικά και τις ενημερώσεις την ίδια ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v