Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτύπημα από το ευρωδικαστήριο στην Uber

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η αμερικανική εφαρμογή είναι εταιρεία μεταφοράς και όχι ψηφιακή εταιρεία. Πρόκειται για πολυαναμενόμενη απόφαση που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις. Πώς σχολιάζει η εταιρεία.

Χτύπημα από το ευρωδικαστήριο στην Uber

Η Uber είναι μια εταιρεία ταξί, σύμφωνα με απόφαση-ορόσημο, από το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το CNBC, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η αμερικανική εφαρμογή είναι εταιρεία μεταφοράς και όχι ψηφιακή εταιρεία. Πρόκειται για πολυαναμενόμενη απόφαση που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για τον τρόπο με τον οποίο η Uber λειτουργεί καθώς με βάση αυτή, υπόκειται στους περιορισμούς των ρυθμιστικών αρχών της Ευρώπης. 

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σημαίνει ότι η εταιρεία θα αντιμετωπίσει τις ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα σε 28 κράτη-μέλη, αναγκάζοντάς την να συνεργαστεί στενότερα με τις εθνικές κυβερνήσεις που καθορίζουν τους κανόνες για τη μεταφορά και τις απαιτήσεις αδειοδότησης.

Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν μπορεί να προσβληθεί, σύμφωνα με το Reuters, αλλά μπορεί να αναληφθεί νομική δράση σε άλλα δικαστήρια.

«Η απόφαση αυτή δεν θα αλλάξει τα δεδομένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ όπου δραστηριοποιούμαστε ήδη στο πλαίσιο Νόμου περί Μεταφορών», υποστήριξε εκπρόσωπος της Uber. «Ωστόσο, εκατομμύρια Ευρωπαίοι εξακολουθούν να αποτρέπονται από τη χρήση εφαρμογών όπως οι δικές μας. Όπως έχει δηλώσει και ο νέος μας Διευθύνων Σύμβουλος, είναι σκόπιμο να ρυθμιστούν υπηρεσίες όπως αυτές της Uber και συνεπώς θα συνεχίσουμε τον διάλογο με τις πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή είναι η προσέγγιση που θα ακολουθήσουμε για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι μπορούν να βρουν μια αξιόπιστη μετακίνηση».

Σπίρτζης: Τώρα να κάνει δηλώσεις ο Κυρ. Μητσοτάκης

Απόλυτα δικαιωμένος από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Uber, δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης. «Τώρα να απευθυνθείτε στον κ. Μητσοτάκη και τα στελέχη του να σας κάνουν δηλώσεις και όχι σε μένα», είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Όπως ανέφερε, με την απόφαση «αποδεικνύεται ποιοι θέλουν την Ελλάδα μία ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ποιοι τη θεωρούν αποικία και ψωροκώσταινα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v