Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύο μέρες διορία δίνουν οι πιλότοι στη Ryanair

Οι πιλότοι ζητούν από την εταιρεία και γραπτή αναγνώριση της ένωσης, η οποία λέει ότι η προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα απεργία μπορεί να γίνει, εάν δεν έχουν έγκαιρη συμφωνία. Και άλλες συναντήσεις με τους εργαζόμενους.

Δύο μέρες διορία δίνουν οι πιλότοι στη Ryanair

Oι Ιρλανδοί πιλότοι της Ryanair έδωσαν στην εταιρεία λιγότερο από δύο ημέρες διορία για να καταλήξουν σε συμφωνία και να αναγνωρίσουν την Ένωση Εργαζομένων τους. Η Ryanair συναντήθηκε με εκπροσώπους συνδικάτων στο Δουβλίνο, όπου είναι η έδρα της, χθες.

«Ενώ η διοίκηση της Ryanair δήλωσε ότι αναγνώρισε την Ένωση IMPACT/IALPA για συλλογικές διαπραγματεύσεις, στη σημερινή συνεδρίαση είπαν ότι δεν μπόρεσαν να δώσουν μία γραπτή συμφωνία επιβεβαίωσης», ανέφερε η ένωση. «Αυτό είναι απογοητευτικό, δεδομένου των όσων έχουν ειπωθεί στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες πέντε ημέρες».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αεροπορική εταιρεία θα συναντηθεί αρχικά με εκπροσώπους πληρωμάτων και πιλότων της Ιρλανδίας, της Γερμανίας και της Πορτογαλίας αυτή την εβδομάδα και θα ακολουθήσει διαβούλευση με άλλα όργανα και συνδικάτα «σε εύθετο χρόνο», ανέφερε.

Η ένωση, η οποία ανέστειλε την απεργία που είχε προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ότι «επανέλαβε τη θέση της, ότι η απεργία μπορεί να γίνει, εάν δεν έχουν έγκαιρη συμφωνία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v