Αυστηρό μήνυμα στη WhatsApp του Facebook από τη Γαλλία

Η γαλλική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων CNIL καλεί τη «WhatsApp» να σταματήσει να μοιράζεται στοιχεία χρηστών με το «Facebook», χωρίς την απαραίτητη συναίνεση. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι, από σεβασμό, συλλέγει λίγα δεδομένα.

Αυστηρό μήνυμα στη WhatsApp του Facebook από τη Γαλλία

Η υπηρεσία μηνυμάτων «WhatsApp» του «Facebook» έχει τελεσίγραφο ενός μήνα, από μία από τις πιο αυστηρές εποπτικές ευρωπαϊκές αρχές, με εντολή να σταματήσει να μοιράζεται στοιχεία χρηστών με το «Facebook», χωρίς την απαραίτητη συναίνεση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η γαλλική αρχή προστασίας δεδομένων CNIL έδωσε αυστηρή προειδοποίηση στη «WhatsApp» με έκδοση επίσημης επιστολής, ασκώντας κριτική για την «ανεπαρκή» συνεργασία.

Η απόφαση έρχεται έναν χρόνο μετά τις δηλώσεις των ευρωπαϊκών αρχών, σύμφωνα με τις οποίες είχαν «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με το μοίρασμα των δεδομένων των χρηστών του «WhatsApp» για σκοπούς που δεν περιλαμβάνονταν στους όρους της υπηρεσίας και στην πολιτική για τα προσωπικά δεδομένα, όταν έκαναν εγγραφή στην εφαρμογή.

Η «WhatsApp» ανέφερε ότι τα προσωπικά δεδομένα είναι σημαντικά για αυτή και ότι «γι’ αυτό συλλέγει τόσο λίγα δεδομένα και κρυπτογραφεί κάθε μήνυμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v