To Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να χάσει $420 δισ. από τα ρομπότ

Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να συρρικνωθεί κατά εκατοντάδες δισ. δολάρια μέχρι το 2030 λόγω της επίδρασης της τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με μελέτη. Ποια είναι τα βασικά σενάρια.

To Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να χάσει $420 δισ. από τα ρομπότ

Έρευνα του Economist Intelligence Unit την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσίασε σενάρια, με λεπτομέρειες των επιπτώσεων της τεχνητής νοημοσύνης, στις παγκόσμιες οικονομίες.

Στο ένα σενάριο, οι ανθρώπινες δεξιότητες είναι συμπληρωματικές στην τεχνητή νοημοσύνη, οι κυβερνητικές επενδύσεις στην εκπαίδευση εργαζομένων αυξάνονται και όλα τα έθνη έχουν κέρδη, αν και κάποια περισσότερο από τα υπόλοιπα.

Σε άλλο σενάριο, η αυξανόμενη επένδυση για δεδομένα και υψηλού επιπέδου αποδοτικότητα σε υπολογιστές οδηγεί το ΑΕΠ όλων των χωρών, σε άνοδο τουλάχιστον 1%.

Αλλά στο τρίτο σενάριο, και το μόνο αρνητικό, η έλλειψη αναβάθμισης ή δεδομένων οδηγεί την τεχνητή νοημοσύνη να πάρει τη δουλειά του ανθρώπου.

Σε αυτό το σενάριο, οι οικονομίες της Αυστραλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, υποφέρουν, με το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνεται μικρότερο κατά 420 δισ. δολάρια και την Αυστραλία να χάνει 50 δισ. Την ίδια ώρα, οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Ασίας συνεχίζουν να αναπτύσσονται αλλά λιγότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με την έκθεση.

Περισσότερη επικοινωνία, περισσότερη εκπαίδευση

Σύμφωνα με το CNBC, oι ερευνητές προειδοποίησαν ότι η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ προγραμματιστών, επιχειρήσεων και κυβερνήσεων θα μπορούσε να επιδεινώσει τις συνέπειες.

«Υπάρχουν πολλά κενά όσον αφορά την κατανόηση της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά ένα από τα σημαντικότερα που πρέπει να γεφυρωθεί είναι εκείνο μεταξύ προγραμματιστών, επιχειρήσεων και κυβερνητικών ιδρυμάτων.

Οι πρώτοι συχνά ελάχιστα γνωρίζουν τι χρειάζονται πραγματικά οι τελευταίοι δύο, και οι τελευταίοι δεν γνωρίζουν συχνά τις δυνητικές λύσεις που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι πρώτοι», ανέφεραν οι συντάκτες της μελέτης. «Μια πιο ισχυρή και συχνή ανταλλαγή πληροφοριών, δυνατοτήτων και αναγκών θα βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος».

Πρόσθεσαν ότι η εκπαίδευση, η επένδυση σε δεξιότητες, κατάρτιση και την ανάπτυξη θα ήταν ζωτικής σημασίας για την άμβλυνση των οικονομικών ζημιών που θα μπορούσε να προκαλέσει η τεχνητή νοημοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v