Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Toyota: 10 μοντέλα ηλεκτροκίνητων ΙΧ από το 2020

Πέρυσι, τα υβριδικά βενζινοκίνητα οχήματα και τα ηλεκτροκίνητα αποτελούσαν μόλις το 1% των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων, με τους ειδικούς της βιομηχανίας να αναμένουν ότι οι πωλήσεις θα φθάσουν το 10% τις επόμενες δεκαετίες.

Toyota: 10 μοντέλα ηλεκτροκίνητων ΙΧ από το 2020

Η Toyota δήλωσε σήμερα ότι θα διαθέσει στην αγορά περισσότερα από 10 μοντέλα ηλεκτροκίνητων οχημάτων παγκοσμίως, στις αρχές της δεκαετίας του 2020 και ότι οι επενδύσεις για την ανάπτυξη των μπαταριών τους θα υπερβούν τα 13 δισ. δολάρια (1,5 τρισ. γεν) μέχρι το 2030.

Η εταιρεία δήλωσε ότι πρέπει να επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξης μπαταριών, καθώς οι αυστηρότεροι κανονισμοί εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων, απαιτούν αύξηση της δυνατότητας παραγωγής πιο ισχυρών μπαταριών.

Σύμφωνα με το Reuters, η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ένας αυξανόμενος αριθμός άλλων χωρών αναγκάζουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να κατασκευάσουν αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές ρύπων, προωθώντας τον ανταγωνισμό για την ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

«Ως αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να επεκταθούμε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», ανέφερε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Shigeki Terashi σε ενημέρωση στο Τόκιο, σημειώνοντας ότι η Toyota θα εισαγάγει αρχικά μοντέλα μπαταρίας στην Κίνα, μετά στην Ιαπωνία, την Ινδία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Πέρυσι, τα υβριδικά βενζινοκίνητα οχήματα και τα ηλεκτροκίνητα αποτελούσαν μόλις το 1% των παγκόσμιων πωλήσεων αυτοκινήτων, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, με τους ειδικούς της βιομηχανίας να αναμένουν ότι οι πωλήσεις θα φθάσουν το 10% τις επόμενες δεκαετίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v