Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμβούλιο SPD: «Ναι» σε διάλογο με τη Μέρκελ

Το συμβούλιο του SPD συμφώνησε να ξεκινήσει διάλογος με το CDU/CSU για πιθανή συμμετοχή σε μια νέα γερμανική κυβέρνηση, ενώ όρισε και τις βασικές απαιτήσεις πολιτικής του κόμματος.

Συμβούλιο SPD: «Ναι» σε διάλογο με τη Μέρκελ

Το συμβούλιο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) συμφώνησε ομόφωνα να ξεκινήσουν συζητήσεις με τους Συντηρητικούς της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για το αν και πώς μπορεί να ενταχθούν σε μια νέα κυβέρνηση, με ανοικτές όλες τις επιλογές, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του SPD που επικαλείται το Reuters.

Οι ηγέτες του SPD όρισαν επίσης τις βασικές απαιτήσεις πολιτικής τους σε έγγραφο που έχει δει το Reuters, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εναρμόνιση των εταιρικών φόρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υψηλότερους φόρους για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα, αυξημένες επενδύσεις στην εκπαίδευση, μεγάλης ταχύτητας διαδίκτυο, οδικά έργα και κοινωνική στέγαση.

Τα μέλη του SPD θα συζητήσουν τις προτάσεις της ηγεσίας του SPD στο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 7-9 Δεκεμβρίου.

Ο αρχηγός του SPD, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε πως οι συνομιλίες με τους Χριστιανοδημοκράτες για τον σχηματισμό ενός μεγάλου συνασπισμού θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα αν το Συμβούλιο των Σοσιαλδημοκρατών δώσει το «πράσινο φως» αυτή την εβδομάδα.

«Θα διερευνήσουμε αν και πως ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία είναι εφικτός» ανέφερε σε δημοσιογράφους ο κ. Σουλτς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v