Νουί: H ΕΚΤ θα καθυστερήσει τους κανόνες για NPLs

Η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ δήλωσε πως θα χρειαστούν ακόμα μερικοί μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι νέοι κανονισμοί για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών της ευρωζώνης.

Νουί: H ΕΚΤ θα καθυστερήσει τους κανόνες για NPLs

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανότατα χρειάζεται μερικούς μήνες ακόμα για να ολοκληρώσει τους νέους κανονισμούς για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών, δήλωσε η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της κεντρικής τράπεζας Ντανιέλ Νουί. 

«Χρειάζονται πιθανότατα ορισμένοι επιπρόσθετοι μήνες» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters η κα Νουί, λέγοντας πως η ΕΚΤ θέλει να λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις των τραπεζών.

Η ίδια τόνισε πως η κεντρική τράπεζα είναι ανοιχτή σε αλλαγές στους κανόνες. 

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το Reuters μετέδωσε πως η EΚΤ πιθανότατα θα καθυστερήσει δύο προτάσεις της για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις τράπεζες της ευρωζώνης, μετά τις αντιδράσεις από Ιταλούς και Ευρωπαίους βουλευτές.

Οι πηγές του πρακτορείου σημείωσαν ότι η ΕΚΤ είναι σχεδόν βέβαιο πως θα καθυστερήσει να θέσει σε εφαρμογή τους νέους κανονισμούς, που απαιτούν από τις τράπεζες να βάλουν στην άκρη περισσότερα χρήματα για την κάλυψη των νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων. Οι κανονισμοί αυτοί είχαν προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2018, αλλά τώρα μπορεί να ενεργοποιηθούν μετά από αρκετούς μήνες ή ακόμα και έναν χρόνο.

Επιπρόσθετα, οι πηγές ανέφεραν πως η ΕΚΤ θα περιμένει μια πρόταση της Κομισιόν, που θα κατατεθεί στις 28 Μαρτίου, προτού δημοσιεύσει μια δεύτερη οδηγία για το πώς οι τράπεζες πρέπει να αντιμετωπίσουν τα 843 δισ. ευρώ του υφιστάμενου «κακού» χρέους που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v