Credit Suisse: Σχέδια ενίσχυσης αποδόσεων για τους μετόχους

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας ανακοίνωσε τους νέους στόχους αποδόσεων για το 2019 και το 2020 καθώς και σχέδιο για διανομή καθαρού κέρδους στους μετόχους, κυρίως μέσω εξαγορών μετοχών ή ειδικών μερισμάτων.

Credit Suisse: Σχέδια ενίσχυσης αποδόσεων για τους μετόχους

Η Credit Suisse ανακοίνωσε τα σχέδια της για ενίσχυση της απόδοσης των μετόχων, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Tidjane Thiam σκοπεύει να ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας, το 2018.

Σε δήλωσή της, ενόψει της ημέρας των επενδυτών, σύμφωνα με το Reuters, η Credit Suisse ανακοίνωσε τους νέους στόχους αποδόσεων για το 2019 και το 2020 και σχέδιο για διανομή 50% του καθαρού κέρδους στους μετόχους, κυρίως μέσω επαναγοράς μετοχών ή ειδικών μερισμάτων.

«Στόχος μας είναι να επιτύχουμε απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) μεταξύ 10% και 11% για το 2019 και μεταξύ 11% και 12% για το 2020», είπε o Thiam.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει ανακοινώσει στόχους ROTE, μετά την αναδιοργάνωση από τον διευθύνοντα σύμβουλο Tidjane Thiam, στα τέλη του 2015, η οποία έχει προσανατολίσει την τράπεζα περισσότερο προς τη διαχείριση ενεργητικού και λιγότερο στην ασταθή επενδυτική τραπεζική. 

Η τράπεζα δήλωσε ότι σκοπεύει να λειτουργήσει σε βάση κόστους μεταξύ 16,5 και 17 δισ. ελβετικών φράγκων (16,8-17,3 δισ. δολάρια) το 2019 και το 2020, σε σύγκριση με το στόχο του 2018 για βάση συνολικού κόστους κάτω από 17 δισεκατομμύρια φράγκα.

Επιβεβαίωσε τους στόχους για το 2018, συμπεριλαμβανομένων των στόχων εισοδήματος προ φόρων για τα τμήματα Asia Pacific, International Wealth Management και Swiss Universal Bank

Σημειώθηκε επίσης η ολοκλήρωση του κλεισίματος για το Strategic Resolution Unit, μεγάλη πηγή απωλειών και το οποίο η τράπεζα δεν επιθυμεί να λειτουργεί πια. 

Οι μετοχές της ήταν σε άνοδο 1,5% στην προσυνεδριακή δραστηριότητα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v