H EKT θα καθυστερήσει τους νέους κανονισμούς για τα NPLs

Παράταση ως και ένα χρόνο θα πάρει η εφαρμογή των πιο αυστηρών κανονισμών της ΕΚΤ για τις προβλέψεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

H EKT θα καθυστερήσει τους νέους κανονισμούς για τα NPLs

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανότατα θα καθυστερήσει δύο προτάσεις της για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις τράπεζες της ευρωζώνης, μετά τις αντιδράσεις από Ιταλούς και Ευρωπαίους βουλευτές, ανέφεραν τρεις πηγές στο Reuters. 

Οι πηγές σημείωσαν ότι η ΕΚΤ είναι σχεδόν βέβαιο πως θα καθυστερήσει να θέσει σε εφαρμογή τους νέους κανονισμούς που απαιτούν από τις τράπεζες να βάλουν στην άκρη περισσότερα χρήματα για την κάλυψη των νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων. Οι κανονισμοί αυτοί είχαν προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ στις 1 Ιανουαρίου του 2018, αλλά τώρα μπορεί να ενεργοποιηθούν μετά από αρκετούς μήνες ή ακόμα και έναν χρόνο. 

Επιπρόσθετα, οι πηγές ανέφεραν πως η ΕΚΤ θα περιμένει μια πρόταση της Κομισιόν, που θα κατατεθεί στις 28 Μαρτίου, προτού δημοσιεύσει μια δεύτερη οδηγία για το πως οι τράπεζες πρέπει να αντιμετωπίσουν τα 843 δισ. ευρώ του υφιστάμενου «κακού» χρέους που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους. 

Η ΕΚΤ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. 

Η Κομισιόν θα δημοσιεύσει στις 28 Μαρτίου ένα πακέτο προτάσεων για την τραπεζική ένωση, το οποίο θα περιλαμβάνει μια σειρά από οδηγίες για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v