Αpple και Qualcomm αλληλοκατηγορούνται για το ποιος αντιγράφει ποιον

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ της δικαστικής διαμάχης των δύο εταιρειών προστέθηκε σήμερα. Πότε ξεκίνησε ο νομικός πόλεμος, πώς εξελίσσεται και γιατί η μία εταιρεία κατηγορεί την άλλη για παραβίαση δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Αpple και Qualcomm αλληλοκατηγορούνται για το ποιος αντιγράφει ποιον

Η Apple Inc έκανε αγωγή κατά της Qualcomm Inc, υποστηρίζοντας ότι τσιπ κινητής τηλεφωνίας της Qualcomm που τροφοδοτούν συσκευές Android, παραβιάζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple.

Η Qualcomm από την πλευρά της είχε κατηγορήσει, τον Ιούλιο, την Apple ότι παραβίασε δικαιώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με τη διάρκεια της μπαταρίας. Τότε, η Apple είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι ήταν άκυρα, μία κίνηση κοινή σε τέτοιες περιπτώσεις.

Την Τετάρτη, όμως, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, σε κατάθεση στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σαν Ντιέγκο, η Apple αναθεώρησε την απάντησή της στην καταγγελία της Qualcomm, με δικές της κατηγορίες εναντίον της! Τώρα ισχυρίζεται ότι κατέχει τουλάχιστον οκτώ διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τα οποία παραβίασε η Qualcomm...

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple περιλαμβάνουν τη διασφάλιση ότι κάθε τμήμα του επεξεργαστή ενός τηλεφώνου αντλεί μόνο την ελάχιστη απαιτούμενη ισχύ, απενεργοποιώντας αντίστοιχα τμήματα του επεξεργαστή, όταν αυτά δεν είναι απαραίτητα.

Κατά την κατάθεσή της, η Apple ισχυρίζεται ότι οι επεξεργαστές Snapdragon 800 και 820 της Qualcomm, οι οποίοι υπάρχουν σε τηλέφωνα από τη Samsung Electronics Co Ltd έως και τα τηλέφωνα Pixel της Alphabet Google, παραβιάζουν αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, χωρίς όμως να κατονομάζει τη Samsung και τη Google. 

«Η Apple άρχισε να αναζητά αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας χρόνια πριν η Qualcomm ξεκινήσει να αναζητά τα δικά της», γράφει η εταιρεία στην καταγγελία της και ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση από την Qualcomm.

Η Qualcomm απάντησε με αγωγή και καταγγελία στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ για να απαγορεύσει την εισαγωγή iPhones που χρησιμοποιούν Intel Corp τσιπ, λόγω των εικαζόμενων παραβιάσεων των ευρεσιτεχνιών.

Η διαμάχη μεταξύ της Apple και της Qualcomm σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας αποτελεί μέρος ενός ευρύτατου νομικού πολέμου μεταξύ των δύο εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v