Ρωσία: Καταγγέλλει τη Google ότι κάνει διακρίσεις εναντίον της

Γιατί η Ρωσία κατηγορεί τον αμερικανικό κολοσσό για διακρίσεις κατά των «Sputnik» και «Russia Today». Τι ζητάει ο αρμόδιος ρωσικός φορέας.

Ρωσία: Καταγγέλλει τη Google ότι κάνει διακρίσεις εναντίον της

Η Google δεν αλλάζει τον αλγόριθμό αναζήτησης, για να ανακατατάξει μεμονωμένους ιστότοπους, ανέφερε σε επιστολή της προς τον υπεύθυνο φορέα ελέγχου της επικοινωνίας της Ρωσίας, σύμφωνα με το Reuters και αφού η Μόσχα εξέφρασε ανησυχίες ότι η μηχανή αναζήτησης μπορεί να κάνει διακρίσεις εναντίον των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Ο υπεύθυνος φορέας ελέγχου «Roskomnadzor» δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα ζητήσει διευκρινίσεις από το Google Alphabet Inc για το αν σκόπιμα έβαλε άρθρα από τις ρωσικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες «Sputnik» και «Russia Today» χαμηλότερα στη λίστα με τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ο φορέας «Roskomnadzor» δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αναλάβει δράση εναντίον της Google εάν η τελευταία προχωρά σε διακρίσεις έναντι των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των Η.Π.Α. ανέφεραν ότι και οι δύο ιστότοποι διέδιδαν ειδήσεις που ήταν αρνητικές για τη Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v