Σε χαμηλό μηνός υποχώρησαν οι μετοχές της Samsung

Πώς επηρεάζει η έκθεση της Morgan Stanley την πορεία των μετοχών της και πώς η ζήτηση δύναμης σε servers και smartphones έχει «απογειώσει» την εταιρεία. Η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της χρονιάς.

Σε χαμηλό μηνός υποχώρησαν οι μετοχές της Samsung

Οι μετοχές της Samsung Electronics Co υποχώρησαν περισσότερο από 4% σε χαμηλό μήνα σήμερα, σύμφωνα με το Reuters, καθώς η Morgan Stanley μείωση τη σύσταση που είχε δώσει για τη μετοχή επικαλούμενη ανησυχίες για το ότι το μπουμ στη ζήτηση για τσιπ μνήμης μπορεί να φτάνει στην κορύφωσή του.

Ο λεγόμενος «σούπερ κύκλος» των τσιπ μνήμης και των αυξημένων τιμών λόγω της ζήτησης για περισσότερη δύναμη σε σέρβερς και smartphones, ήταν η κύρια αιτία του ρεκόρ τρίτου τριμήνου της Samsung, που σημείωσε κέρδη 12,91 δισ. δολαρίων, που ανακοινώθηκαν τον Οκτώβριο, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται, στη διάρκεια που θα έχει.

Έκθεση της Morgan Stanley, που εκδόθηκε την Κυριακή υποβάθμισε την Samsung και μείωσε την τιμή-στόχο για τη μετοχή κατά κατά 3,4% στα 2,8 εκατομμύρια γουόν, λέγοντας ότι τα κέρδη της στο τμήμα μνήμης δεν φαίνεται να αυξάνουν σημαντικά του χρόνου.

Οι μετοχές της Samsung Electronics υποχώρησαν 4,2% σήμερα, στα 2,66 εκατομμύρια γουόν, η μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια για περισσότερο από ένα χρόνο. Παρ ' όλα αυτά, οι μετοχές κερδίζουν φέτος πάνω από 47%, δίνοντάς της χρηματιστηριακή αξία, περίπου 353 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v