Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Emirates: Στα 13,5 δισ. δολάρια ο τζίρος στο εξάμηνο χρήσης

Η ταμειακή θέση του Ομίλου στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 ανερχόταν στα 5,2 δισ. δολάρια, έχοντας παραμείνει εν πολλοίς σταθερή σε σχέση με την 31η Μαρτίου 2017.

Emirates: Στα 13,5 δισ. δολάρια ο τζίρος στο εξάμηνο χρήσης

Ό Όμιλος Emirates ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το Α' εξάμηνο του οικονομικού έτους 2017-2018, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Όμιλος παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη στα έσοδα, αλλά και σημαντική αύξηση στην κερδοφορία, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους, παρά τη συνεχιζόμενη πίεση για μείωση των περιθωρίων κέρδους, την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και σειρά προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίση η αεροπορική και ευρύτερα η ταξιδιωτική βιομηχανία.

Τα έσοδα του Ομίλου Emirates ανήλθαν σε 13,5 δισ. δολάρια για τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους 2017-18, σημειώνοντας αύξηση κατά 6% σε σύγκριση με τα 12,7 δισ. κατά την ίδια περίοδο την περσινή χρονιά.

Η κερδοφορία ανέκαμψε μετά την πτώση της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, με τον όμιλο να αναφέρει καθαρά κέρδη ύψους 631 εκατ. δολαρίων και αύξηση 77%.

Τα αποτελέσματα αυτά σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση της χωρητικότητας καθώς και σειράς πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας σε όλη την εταιρία, καθώς και με ευνοϊκότερες συνθήκες διεθνών συναλλαγών, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2016-17.

Η ταμειακή θέση του Ομίλου στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 ανερχόταν στα 5,2 δισ. δολάρια, έχοντας παραμείνει εν πολλοίς σταθερή σε σχέση με την 31η Μαρτίου 2017.

Ο σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Emirates Airline και του Ομίλου Emirates, δήλωσε σχετικά: «Τα εύσημα για τα αποτελέσματα του α' εξαμήνου του 2017-18 ανήκουν σε μεγάλο βαθμό στους ταλαντούχους ανθρώπους του Ομίλου, που έχουν εργαστεί σκληρά για τη βελτίωση της εταιρικής μας απόδοσης και για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις, χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς στην άριστη ποιότητα και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Τα περιθώρια κέρδους συνεχίζουν να πιέζονται προς τα κάτω λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού, η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε, σε πολλές αγορές παγκοσμίως, ένα ασταθές οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον. Παρ' όλα αυτά, ο Όμιλος κατάφερε να παρουσιάσει βελτιωμένα έσοδα και κέρδη. Πίσω από αυτή την επιτυχία, βρίσκονται τόσο η ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου όσο και οι ικανότητες των ανθρώπων μας.

Η νομισματική χαλάρωση του ισχυρού δολαρίου έναντι άλλων σημαντικών νομισμάτων ευνόησε την κερδοφορία μας. Διαπιστώνουμε, ακόμη, τα οφέλη σειράς πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της εταιρίας, ώστε να αυξήσουμε τις δυνατότητες και την αποτελεσματικότητά μας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και νέων τρόπων και μεθόδων δουλειάς. Προχωρώντας, θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε τα κόστη με προσοχή, επενδύοντας διαρκώς στην ανάπτυξή μας και στο να παρέχουμε στους πελάτες μας κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες».

Τους τελευταίους μήνες, η βάση εργαζομένων του ομίλου συρρικνώθηκε κατά 3% σε σχέση με την 31η Μαρτίου 2017, με το προσωπικό να μειώνεται από τα 105.746 στα 102.669 άτομα. Αυτό σχετίζεται με την αναλογία συνταξιοδοτήσεων - προσλήψεων, με τις τελευταίες να πραγματοποιούνται με χαμηλότερους ρυθμούς, καθώς σε πολλά τμήματα της εταιρίας έχουν υιοθετηθεί νέες τεχνολογίες, πιο σύγχρονες διαδικασίες, αλλά χρησιμοποιούνται και εξωτερικοί συνεργάτες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v