Nouy: Λύσεις α λα καρτ από ΕΚΤ για τα κόκκινα δάνεια

«Ελέγχουμε τα σχέδια των τραπεζών για να διασφαλίσουμε ότι είναι αρκετά φιλόδοξα και αξιόπιστα. Για να είναι αξιόπιστα, πρέπει να είναι ρεαλιστικά. Δεν μπορούν να μας υπόσχονται θαύματα», είπε η επικεφαλής του SSM.

Nouy: Λύσεις α λα καρτ από ΕΚΤ για τα κόκκινα δάνεια

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξετάσει λύσεις ανά περίπτωση, για να επιλύσει το πανευρωπαϊκό πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» στον τραπεζικό κλάδο, δήλωσε η επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί. 

«Για τα κόκκινα δάνεια, η κατάσταση έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις, οπότε θα πρέπει να υπάρξουν εκτιμήσεις και λύσεις ανάλογα με την κάθε περίπτωση», δήλωσε μιλώντας σε συνέδριο η κα Νουί. «Εργαζόμαστε με όλες τις τράπεζες που έχουν υπερβολικά επίπεδα NPEs», σημείωσε. 

Οπως ανέφερε η κα Νουί, οι τράπεζες έχουν παραδώσει τον σχεδιασμό τους για την αντιμετώπιση του ζητήματος. «Ελέγχουμε τα σχέδια των τραπεζών για να διασφαλίσουμε ότι είναι αρκετά φιλόδοξα και αξιόπιστα. Για να είναι αξιόπιστα, πρέπει να είναι ρεαλιστικά. Δεν μπορούν να μας υπόσχονται θαύματα», σημείωσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «μια bad bank θα μπορούσε να είναι ένα καλό εργαλείο». 

Ντράγκι: Χρειάζεται κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των NPLs

Η μείωση του βάρους των κόκκινων δανείων από τους ισολογισμούς των τραπεζών της ευρωζώνης είναι κορυφαία προτεραιότητα, που απαιτεί κοινή προσπάθεια των ίδιων των τραπεζών, των νομοθετικών και των ρυθμιστικών αρχών, υπογράμμισε σήμερα ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Στην παρούσα φάση, το πιο σημαντικό ζήτημα είναι η αντιμετώπιση των NPLs», δήλωσε ο Ντράγκι.

«Ως εκ τούτου, χρειαζόμαστε μια κοινή προσπάθεια από τις τράπεζες, τους νομοθέτες, τις ρυθμιστικές και τις εθνικές αρχές για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με τακτικό τρόπο, πρώτα και κυριότερα δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου τα NPLs μπορούν να τύχουν αποδοτικής διαχείρισης και διαγραφής», σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v