Schering: Προς τα κάτω οι εκτιμήσεις για τα κέρδη

Απώλειες της τάξης του 6,7% καταγράφουν οι μετοχές της φαρμακευτικής Schering-Plough, καθώς περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου και του 2003, εξαιτίας της μείωσης των πωλήσεων στις ΗΠΑ του φαρμάκου Claritin.

Schering: Προς τα κάτω οι εκτιμήσεις για τα κέρδη
Κατά 6,7% υποχωρούν οι μετοχές της αμερικανικής φαρμακευτικής Schering-Plough στη Φρανκφούρτη, καθώς η εταιρία περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου και του 2003, ύστερα από τη μείωση των πωλήσεων του φαρμάκου Claritin στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρία εκτιμά ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου θα ανέλθουν στα 28-29 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα αντίστοιχα για το 2003 θα κυμανθούν περί τα 1-1,15 δολάρια ανά μετοχή. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 35 σεντς και 1,42 δολάρια αντίστοιχα.

Το Claritin, αντιαλλεργικό φάρμακο, αναμένεται να αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό από φθηνότερα γενετικά φάρμακα ήδη από το Δεκέμβριο. Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Schering-Plough, Ρίτσαρντ Κόγκαν, μόλις χθες ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του 2003 θα είναι απογοητευτικά.

Παράλληλα, οι μετοχές της Aventis, της γαλλικής ανταγωνιστικής το φάρμακο της οποίας Allegra αναμένεται να χάσει πωλήσεις με την είσοδο του Claritin, σημειώνουν απώλειες άνω του 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v