Στο «μικροσκόπιο» της ΕΚΤ η πώληση κόκκινων δανείων της UniCredit

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξετάσει αν οι αμοιβές «φούσκωσαν» την τιμή πώλησης. Μείωση της τιμής πώλησης θα μπορύσε να οδηγήσει σε υψηλότερες προβλέψεις για την UniCredit.

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΚΤ η πώληση κόκκινων δανείων της UniCredit
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει αν η συμφωνία-ορόσημο της UniCredit για πώληση «κόκκινων» δανείων ύψους 17,7 δισ. ευρώ (20,6 δισ. δολαρίων), προκειμένου να διαπιστώσει αν η τιμή που ανέφερε η τράπεζα «φούσκωσε» λόγω αμοιβών που θα πρέπει να αφαιρεθούν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Ορισμένες προμήθειες που θα πληρώσει η ιταλική τράπεζα στους αγοραστές για τη διαχείριση των δανείων τα επόμενα χρόνια ίσως να επηρεάζουν την τιμή, ανέφεραν οι πηγές.

Τον Ιανουάριο, με ανακοίνωσή της, η UniCredit άφησε να εννοηθεί πως συμφώνησε να πουλήσει την πλειονότητα των δανείων με μέση τιμή περίπου 13% της μικτής λογιστικής αξίας, ποσό που τώρα αμφισβητείται, σύμφωνα με τις πηγές. Η τράπεζα δεν έχει ακόμα αφαιρέσει τα δάνεια από τα βιβλία τους, σημειώνουν.

Μια χαμηλότερη τιμή για την πώληση θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες προβλέψεις από αυτές που η UniCredit έχει ήδη κάνει για την πώληση.

Εκπρόσωπος της UniCredit αρνήθηκε να σχολιάσει, επαναλαμβάνοντας πως η τράπεζα δήλωσε τον Ιούλιο ότι σχεδιάσει να μειώσει το μερίδιό της στο χρέος, το οποίο έχει τιτλοποιήσει, σε λιγότερο από 20% μέχρι το τέλος του έτους. Τις πληροφορίες του Bloomberg αρνήθηκε να σχολιάσει και η ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v