Βρετανία: Αύξηση των τιμών κατοικιών το Σεπτέμβριο

Άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των κατοικιών στη Βρετανία το Σεπτέμβριο, εν μέσω έντονης αισιοδοξίας ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλό επίπεδο για αρκετό ακόμη χρονικό διάστημα, όπως ανακοίνωσε η HBOS, η μεγαλύτερη εταιρία ενυπόθηκων δανείων της χώρας.

Βρετανία: Αύξηση των τιμών κατοικιών το Σεπτέμβριο
Υψηλότερα κινήθηκαν οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία το Σεπτέμβριο, ωθούμενες από το κλίμα αισιοδοξίας ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν για αρκετό καιρό στα τωρινά χαμηλά επίπεδα, όπως ανακοίνωσε η εταιρία ενυπόθηκων δανείων HBOS.

Ο μέσος όρος κόστους μιας κατοικίας αυξήθηκε κατά 4,3% στις 116.801 στερλίνες, που αποτελεί το υψηλότερο ποσό από το 1983, όταν και ξεκίνησε η εν λόγω έρευνα.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται να ενισχύσουν την πεποίθηση ότι η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία παραμένει αρκετά ισχυρή ώστε να διατηρηθούν τα επιτόκια σε χαμηλό επίπεδο.

Οικονομολόγος της Halifax, σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι το χαμηλό ποσοστό των επιτοκίων και η πτώση της ανεργίας δίνουν ώθηση στη ζήτηση. Επιπλέον, χαρακτηριστικό είναι ότι η αγορά κατοικιών βοήθησε τη Βρετανία ώστε να αναπτυχθεί με ρυθμό υψηλότερο από τον αντίστοιχο των υπολοίπων μελών της G7 το 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v