Η Monte Paschi βλέπει ρίσκα από τις προτάσεις της ΕΚΤ για NPLs

H τράπεζα μπορεί να μην καταφέρει να επιτύχει του στόχους που περιλαμβάνονται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης, αν ισχύσουν οι προτάσεις της ΕΚΤ για τα NPLs.

Η Monte Paschi βλέπει ρίσκα από τις προτάσεις της ΕΚΤ για NPLs

Η ιταλική τράπεζα Banca Monte dei Paschi di Siena ανέφερε ότι οι νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) αυξάνουν τα ρίσκα να μην επιτύχει τους στόχους του σχεδίου αναδιάρθρωσής της.

«Η τράπεζα θα έπρεπε να αυξήσει το επίπεδο κάλυψης των δανείων που θα θεωρούνταν μη εξυπηρετούμενα από την αρχή του 2018, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταφέρει να επιτύχει του στόχους του σχεδίου αναδιάρθρωσής της» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, σύμφωνα με τους Financial Times.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο τραπεζικός εποπτικός βραχίονας της ΕΚΤ πρότεινε να υπάρξει υψηλότερη κάλυψη για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από το πρώτο τρίμηνο του 2018 και έπειτα.

Στο τέλος του τελευταίου τριμήνου του 2017, η Ιταλία είχε συνολικά 326,2 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ιταλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v