Συναγερμός στην Apple για iPhone 8 Plus που... άνοιξαν στα δύο

Μετά τις ταλαιπωρίες της Samsung, οι ελαττωματικές μπαταρίες των smartphones έρχονται πάλι στο προσκήνιο. Η Apple ερευνά καταγγελίες για παραμορφωμένα τηλέφωνα, ενώ ενδέχεται να μην πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

Συναγερμός στην Apple για iPhone 8 Plus που... άνοιξαν στα δύο

Η Apple ερευνά πολλαπλές καταγγελίες σχετικά με μπαταρίες που διογκώθηκαν μέσα στο νέο iPhone 8 Plus και οι οποίες λέγεται πως κατά συνέπεια έσπασαν τα τηλέφωνα που άνοιξαν.

Τουλάχιστον πέντε ξεχωριστές καταγγελίες κάνουν λόγο για παραμορφωμένα τηλέφωνα, διογκωμένες μπαταρίες και για οθόνες που αποκολλήθηκαν από την υπόλοιπη συσκευή.

Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στο Χονγκ Κονγκ, στην Ιαπωνία, στην Ταϊβάν, στον Καναδά και στην Ελλάδα, ενώ τα smartphones παρουσιάζουν τα ίδια «συμπτώματα». Ως εκ τούτου, αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ μικρότερη η πιθανότητα να πρόκειται απλά για μία ελαττωματική «φουρνιά».

Εκπρόσωπος της Apple τόνισε πως η εταιρία εξετάζει το θέμα, ενώ κάποιες συσκευές έχουν ήδη συλλεχθεί από εταίρους της, προκειμένου να ερευνηθεί το πρόβλημα, μεταδίδει ο Guardian.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple είχε ελαττωματικές μπαταρίες που διογκώθηκαν μέσα στις συσκευές της. Η τεχνολογική εταιρία κατασκευάζει και πουλά μεταξύ 40 και 80 εκατ. iPhones ανά τρίμηνο -πρόκειται για έναν όγκο που συχνά συνεπάγεται κατασκευαστικά ελαττώματα ή προβλήματα κατά τις αποστολές, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ωστόσο οι ελαττωματικές μπαταρίες των κινητών τηλεφώνων έχουν έρθει στο προσκήνιο μετά τα καταστροφικά προβλήματα που αντιμετώπισε η Samsung με το Galaxy Note 7 του 2016, καθώς προβλήματα στον σχεδιασμό και στην κατασκευή των μπαταριών είχαν σαν αποτέλεσμα πολλά τηλέφωνα να πάρουν φωτιά. Η εταιρία ανακάλεσε μόνιμα τις συσκευές και σταμάτησε την παραγωγή του smartphone, πράγμα που της κόστισε δισεκατομμύρια.

Η Apple, από τη μεριά της, ευελπιστεί ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν γρήγορα και να μην επιφέρουν μεγαλύτερη ζημιά στην εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v