Ρωσία: Σχεδόν στο 100% η εφαρμογή της συμφωνίας μείωσης παραγωγής του ΟΠΕΚ

Αν και εξακολουθεί να υπάρχει πλεόνασμα στην προσφορά του πετρελαίου, ωστόσο οι μειώσεις στην παραγωγή αναμένεται να μειώσουν περαιτέρω αυτό το πλεόνασμα. Ικανοποιημένη η Ρωσία από την εφαρμογή της συμφωνίας στον ΟΠΕΚ.

Ρωσία: Σχεδόν στο 100% η εφαρμογή της συμφωνίας μείωσης παραγωγής του ΟΠΕΚ
Ο ΟΠΕΚ έχει ουσιαστικά εφαρμόσει πλήρως τη συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας.

«Πιστεύουμε πως ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΟΠΕΚ έχει επιτύχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο εφαρμογής μιας συμφωνίας, σε επίπεδο σχεδόν 100%. Και αυτό είναι ένα εντυπωσιακό στοιχείο, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτό το στοιχείο», δήλωσε ο κ. Αλεξάντερ Νόβακ στο CNBC.

Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία (καθώς και τα άλλα μέλη του ΟΠΕΚ) συμφώνησαν πέρυσι να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως προκειμένου να στηρίξουν και να σταθεροποιήσουν τις τιμές του «μαύρου χρυσού», που καταγράφουν πτώση από τα μέσα του 2014. Τον Ιούνιο του 2017 οι πετρελαιοπαραγωγοί συμφώνησαν να παρατείνουν την μείωση της παραγωγής έως τον Μάρτιο του 2018.

Σύμφωνα με τον κ. Νόβακ, η συμφωνία είναι αποτελεσματική. Αν και εξακολουθεί να υπάρχει πλεόνασμα στην προσφορά του πετρελαίου, ωστόσο οι μειώσεις στην παραγωγή αναμένεται να μειώσουν περαιτέρω αυτό το πλεόνασμα.

Αναφερόμενος στην τιμή του πετρελαίου, ο κ. Νόβακ θεώρησε πως το «βέλτιστο» εύρος θα είναι στα 50-60 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v