Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική δράση κατά της Β. Κορέας

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν «συμπεριφέρεται πολύ άσχημα» και «λέει πράγματα που δεν θα έπρεπε ποτέ να ειπωθούν».

Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική δράση κατά της Β. Κορέας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι απόλυτα έτοιμες για στρατιωτική δράση κατά της Βόρειας Κορέας.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου μαζί με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν «συμπεριφέρεται πολύ άσχημα» και «λέει πράγματα που δεν θα έπρεπε ποτέ να ειπωθούν».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο υπουργός εξωτερικών της Βόρειας Κορέας είχε δηλώσει ότι ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στην χώρα του, με τον Λευκό Οίκο να χαρακτηρίζει παράλογο τον ισχυρισμό του.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε 26 πρόσωπα και σε 9 τράπεζες στο πλαίσιο των δράσεων κατά της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε μια λίστα που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα υπηρεσίας του υπουργείου, περιλαμβάνονται πρόσωπα που ζουν στη Βόρεια Κορέα καθώς και κάποιοι Βορειοκορεάτες που κατοικούν στην Κίνα, την Ρωσία, τη Λιβύη και το Ντουμπάι.

«Τα άτομα στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις σήμερα είναι Βορειοκορεάτες υπήκοοι που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, στη Ρωσία, στη Λιβύη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίοι δρουν σαν εκπρόσωποι βορειοκορεατικών τραπεζών» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v